Naar inhoud

Veelgestelde vragen


 • Meest gestelde vragen: Levenslange garantie Volvo onderdelen

  Moet het fabrieksvoorgeschreven onderhoud bij de Volvo-dealer worden uitgevoerd?

  Nee, er bestaat geen mogelijkheid om klanten te dwingen het voorgeschreven onderhoud bij de Volvo-dealer uit te voeren. Echter mogen wij wel verwachten dat men de Volvo behoorlijk behandelt en dat het gebrek niet ontstaan is door het onthouden of het te laat uitvoeren van het onderhoud.

  Geldt de garantie ook indien de klant een bedrijf is, bv een taxi, een lesauto, of leasemaatschappij?

  Deze garantie wordt op dezelfde manier behandeld zoals iedere andere garantieclaim behandeld wordt. D.w.z. dat we kijken naar de relatie die er met het bedrijf bestaat. Het moet voor Volvo altijd mogelijk blijven om het defecte onderdeel te beoordelen op materiaal- en montagefouten.

  Wordt de montage van het onderdeel ook vergoed onder de garantie?

  Ja, de garantie dekt de vervanging van het onderdeel inclusief de daarvoor benodigde arbeid.

  Indien de klant slechts gedeeltelijk betaald heeft voor de oorspronkelijke vervanging, valt deze dan toch onder de voorwaarden van de levenslange onderdelengarantie?

  Ja, onderdelen die aan alle voorwaarden voldoen, en waarvoor de klant (gedeeltelijk) betaald heeft vallen volledig onder de levenslange onderdelengarantie.

  Indien een onderdeel in de (verlengde) fabrieksgarantie of andere garantievorm is vervangen, is de levenslange onderdelengarantie dan toch van toepassing?

  Nee, levenslange onderdelengarantie is uitsluitend van toepassing op onderdelen die door de klant zijn betaald en waarvan de klant zijn factuur kan overleggen.

  In de Volvo rijden regelmatig andere personen. Heeft dit invloed op de garantie?

  Nee, voor de garantie is het van belang dat er slechts een eigenaar is van de Volvo tussen het moment van de oorspronkelijke vervanging bij de Volvo-dealer en het moment van de noodzakelijke vervanging van het onderdeel.

  Vallen schokdempers ook onder de levenslange garantie?

  Nee omdat dit slijtage onderdelen zijn, mits het aantoonbaar een productiefout is.

  Wat gebeurt er met onderdelen, die als gevolg van het defect van een onderdeel dat onder de garantie valt, ook defect raken?

  Ook deze onderdelen worden gratis vervangen.

  Welke onderdelen vallen onder de levenslange onderdelengarantie?

  Onderdelen zoals versnellingsbak, motor, airco, stuurinrichting, portiersloten en dergelijke zijn volledig gedekt. Terwijl slijtagedelen zoals remblokken, wisserbladen er niet onder vallen, evenals voorgeschreven vervangingen van onderdelen, zoals filters, riemen en bougies. Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar de dealer.

  Geldt de levenslange garantie ook op gemonteerde Originele Volvo ruildelen?

  Ja de garantie is uiteraard ook van toepassing op originele ruildelen die bij de Volvo-dealer gekocht en gemonteerd zijn.

  Zit er ook levenslange onderdelengarantie op een onderdeel dat via de balieverkoop bij de Volvo-dealer is gekocht en dat door de klant of in een andere werkplaats is gemonteerd?

  Nee, de garantie is uitsluitend van toepassing op onderdelen die verkocht en gemonteerd zijn door de Volvo-dealer.

  Is er een maximum verbonden aan het aantal keren dat een onderdeel onder de levenslange garantie vervangen kan mag worden?

  Nee

  Het vervangen onderdeel is defect geraakt in een ander land dan waar de oorspronkelijke reparatie is uitgevoerd. Hoe moet de klant handelen?

  Indien het land waar de tweede reparatie moet plaatsvinden ook de levenslange garantie kent, dan kan de reparatie daar ter plekke worden uitgevoerd. De nationale importeurs zullen dan zorgdragen voor de financiële afhandeling.

  De klant heeft geen rekening meer. Kan hij dan toch gebruik maken van de levenslange onderdelengarantie?

  Nee. Zonder de oorspronkelijke rekening, of vergelijkbaar document al dan niet via de dealer die de oorspronkelijke reparatie uitvoerde, is de levenslange onderdelengarantie niet van toepassing.

  Waarom geen levenslange garantie op onderdelenreparaties die eerder zijn uitgevoerd?

  Levenslange onderdelengarantie is van toepassing vanaf 1 juli 2020 op alle reparaties die zijn uitgevoerd vanaf 1 juni 2020.

  Waarom geen levenslange garantie op onderdelen af fabriek?

  Onderdelen in een nieuwe auto vallen onder de 24 maanden fabrieksgarantie. De onderdelengarantie is uitsluitend op de door de eigenaar betaalde onderdelen.

  Wat als de auto binnen het gezin of familie verkocht wordt?

  Zodra de Volvo van eigenaar wisselt eindigt de levenslange onderdelengarantie, dus ook indien deze verkocht wordt binnen de familie.

 • Veel gestelde vragen Volvo Private Lease

  Zijn alle kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen?

  Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die je niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen.

  Word ik geregistreerd bij het BKR?

  Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ondanks dat Volvo Private Lease geen krediet is, zal ook een Private Lease product geregistreerd worden bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer je een overeenkomst afsluit bij Volvo Car Lease via Harrie Arendsen.

  Moet er een borg betaald worden bij het aangaan van een Private Lease contract?

  Nee, op Volvo Private Lease is geen borg van toepassing.

  Is het mogelijk het contract tussentijds te beëindigen?

  Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van de overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. De kosten hiervoor bedragen 40% van de resterende termijnen van jouw contract. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van jouw specifieke situatie. Volvo Car Lease brengt namelijk nooit meer kosten in rekening dan in het geval je bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

  Zitten er standaard winterbanden in mijn Volvo Car Lease contract?

  Nee, winterbanden zijn niet standaard opgenomen in een Volvo Private Lease contract. Uiteraard zijn deze wel optioneel bij Harrie Arendsen te bestellen.

  Mogen er andere personen in mijn Private lease Volvo rijden?

  Ja, iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs en met toestemming van de contractant mag in jouw Volvo rijden.

  Zit ik meteen vast aan het leasecontract na ondertekening?

  Nee, op het moment dat je de leaseovereenkomst tekent heb je een bedenktijd van 14 dagen. Na het verstrijken van deze bedenktijd, bestellen wij jouw nieuwe Volvo.

  Kan ik opties of accessoires toevoegen?

  Ja, dat kan bij Volvo Car Lease via Harrie Arendsen. Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden op het gebied van opties en accessoires.

  Is het mogelijk mijn huidige auto in te ruilen?

  Dit is zeker mogelijk. Graag gaan wij met jou in gesprek om de inruilwaarde van je huidige auto te bepalen.

 • Verkoop

  Wat is het verschil tussen btw- en marge-auto?

  Btw- en marge-auto geldt alleen voor ondernemers. Bij een btw-auto is de btw aftrekbaar en bij een marge-auto niet meer. Dit wil zeggen dat als je btw plichtig bent en dat je de mogelijkheid hebt, na de aankoop, de btw terug te vorderen. Bij een Marge-auto is dit al gebeurd en niet meer mogelijk. Voor particulieren is deze regel niet van toepassing. Wanneer een btw-auto eenmaal in bezit is van een particulier, dan wordt dit automatisch een marge-auto. Nadat een auto eenmaal het predicaat marge-auto heeft, kan dit nooit meer een btw-auto worden

  Wat is het verschil tussen Volvo Used en Volvo Selekt Car?

  "Volvo Used Car' staat voor auto's die ouder zijn dan 5 jaar en/of meer dan 150.000 kilometer hebben gereden. 'Volvo Selekt Car' staat voor auto's die jonger zijn dan 5 jaar en/of minder dan 150.000 kilometer hebben gereden met een 'Volvo Selekt Garantie'.

  Wat is het verschil tussen BOVAG Garantie en Volvo Selekt Garantie?

  Onder BOVAG Garantie vallen gebreken die binnen de garantieperiode van 6 maanden zijn ontstaan of tijdens de aankoop niet zijn aangemerkt. Het gaat er in deze garantie om als een product echt kapot is en niet meer voldoet aan de norm die de fabrikant heeft voorgeschreven. Uitzonderingen op de garantie zijn: ruiten, radio, banden en accessoires.

  Volvo Selekt Garantie is een garantie van 12 maanden van auto’s die jonger zijn dan 5 jaar zijn en/of minder dan 150.000 kilometer hebben gelopen. De auto heeft een bekende onderhoudshistorie, is door de erkende Volvo-dealer op alle punten gecontroleerd, 30 dagen omruilgarantie en pechhulp van Volvo assistance. Kijk HIER voor meer informatie over Volvo Selekt

  Ik woon in het buitenland, kan ik dan een auto bij jullie kopen?

  Ja dat kan. Bij de export naar Duitsland kan het gehele traject volledig verzorgd worden. Als het aankomt op andere landen kunnen wij u daar grotendeels mee ondersteunen, zodat de export goed verloopt.

  Kan ik meerdere auto’s inruilen?

  Ja dat kan, dit is geen enkel probleem.

  Ik heb een auto gezien bij jullie maar die staat voor mij ver weg, is er de mogelijkheid om die auto bij een vestiging van jullie te bekijken?

  Dat is zeker mogelijk. Als je aangeeft op welke vestiging van ons je deze auto wilt bekijken, dan kan dat worden geregeld.

  Wat is Polestar Tuning? En kan ik dit bij jullie laten uitvoeren?

  Polestar Tuning is een optimalisatie voor jouw Volvo waardoor de auto soepeler rijdt, de auto sneller schakelt en sneller optrekt. De Polestar Tuning is bij alle vestigingen van Volvo Harrie Arendsen mogelijk. Kijk HIER voor meer informatie en of jouw model geschikt is voor de tuning.

  Wat is Volvo On Call?

  Volvo On Call is een geïntegreerd systeem waardoor je de auto via de mobile-app op afstand kunt bedienen. Met de app kun je onder andere de auto vergrendelen, dasboardgegevens uitlezen en pre-conditioning op afstand regelen.

 • Wat wilt u weten over de volledig elektrische XC40 Recharge?

  ​Wat is de totale ecologische voetafdruk van de volledig elektrische XC40 Recharge in vergelijking met een plug-in hybride XC40 of een XC40 met bezinemotor?

  Berekend over zijn gemiddelde totale levensduur heeft de volledig elektrische XC40 Recharge een kleinere ecologische voetafdruk vergeleken met zowel de plug-in hybride XC40 als de XC40 met bezinemotor. De precieze verschillen tussen de modellen zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de elektriciteitsmix tijdens het laden, de leeftijd van de auto en de rijstijl.

  ​Hoe zit het met het onderhoud van de volledig elektrische XC40 Recharge?

  De elektromotoren zijn volledig verzegeld en onderhoudsvrij. In vergelijking met een voertuig met een verbrandingsmotor heeft de volledig elektrische XC40 Recharge veel minder onderhoud nodig. Dat kan zorgen voor lagere gebruikskosten.

  ​Hoe kan de auto mij helpen om het dichtstbijzijnde oplaadstation te vinden?

  In landen waar Google Maps oplaadpunten heeft opgenomen (zoals ook Nederland), kunt u openbare oplaadpunten vinden via de kaart op het centrale display of via een smartphone-app. Hier kunt u ook favoriete laadstations kiezen en een routeomschrijving vragen.

  ​Wat is het trekgewicht van de volledig elektrische XC40 Recharge?

  Wij vinden dat volledig elektrisch rijden moet samengaan met alledaags gebruiksgemak. Daarom heeft de volledig elektrische XC40 Recharge een maximaal trekgewicht van 1.500 kg.

  ​Welke garantie geeft Volvo Cars op de accu?

  De Volvo Cars Garantie voor de accu is 8 jaar óf 160.000 km (wat zich het eerst voordoet), op voorwaarde dat de auto en de accu onderhouden en gebruikt worden volgens de aanbevelingen van Volvo Cars.

  Kan de accu worden vervangen?

  Het is mogelijk om de accu of een accumodule te vervangen, net zoals elk ander technisch onderdeel.

  ​Welke laadtijden kan ik verwachten als ik mijn auto thuis oplaad?

  De laadduur is afhankelijk van de laadapparatuur die u gebruikt en van de elektrische installatie in uw woning. De standaard 16A Mennekes-kabel heeft een 3-fase laadmogelijkheid. Met deze installatie kunt u in ongeveer 7,5 uur opladen van 0 tot 80 procent, oftewel met ongeveer 40 km bereik per uur.

  Wanneer u ergens anders uw voertuig oplaadt, vult u waarschijnlijk het accuniveau alleen maar aan, bijvoorbeeld van 40 tot 80 procent (11 kW wisselstroom is goed voor een bereik van ongeveer 40 km per uur). Tijdens langere ritten kunt u de auto het best opladen aan snelladers met gelijkstroom. Aan een laadpaal van 150 kW gelijkstroom laadt u de accu van 0 tot ongeveer 80 procent op in zo'n 40 minuten (oftewel met een bereik van zo'n 80 km per 10 minuten). Dat is genoeg tijd om even te rusten en iets te eten. Let op: de laadtijden variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, de temperatuur van de accu, de laadapparatuur, en de staat van de accu en van het voertuig.

  ​Hoeveel kost het om de accu van de volledig elektrische XC40 Recharge op te laden?

  Elektriciteitskosten variëren per regio maar zijn bijna altijd lager dan die van benzine of diesel. Lagere brandstofkosten zijn dan ook een belangrijke reden om over te stappen op een elektrische auto. Om mogelijk uw kosten nog verder te beperken, kunt u uw XC40 Recharge zo instellen dat de accu wordt opgeladen tijdens daluren, bijvoorbeeld 's nachts.

  ​Hoe ver kan ik rijden voordat ik de accu opnieuw moet opladen?

  De accu beschikt over een nominale capaciteit van 78 kWh. Een volledig opgeladen accu is goed voor een bereik tot 418 km* bij verschillende snelheden. Het werkelijke rijbereik hangt echter ook af van uw rijstijl en omgevingsfactoren, zoals de buitentemperatuur, het weer, de wind, het landschap en de staat van de weg. Ook hoeveel elektriciteit u gebruikt voor functies in de auto zoals verwarming en airconditioning speelt een rol. Een slimme manier om uw rijbereik te optimaliseren, is door de temperatuur in uw auto al tijdens het laden te regelen. Zo stapt u altijd in een aangenaam warme of koele auto. U kunt ook een warmtepomp toevoegen om uw bereik verder te vergroten.

  Gewoonlijk zult u de accu opladen wanneer u de auto parkeert en er een laadmogelijkheid voorhanden is. Of dat nu thuis, op het werk of ergens anders is. Voor uw dagelijkse ritten vormt het bereik dan ook zeker geen belemmering, mits u gemakkelijk toegang heeft tot laadmogelijkheden.

  * Rijbereik op basis van realistische WLTP-rijcycli in gecontroleerde omstandigheden voor een nieuw voertuig. Het werkelijke rijbereik kan variëren. Cijfers zijn onder voorbehoud. In afwachting van definitieve homologatie.

 • Werkplaats

  Wat mag ik trekken met een B en BE rijbewijs?

  Met rijbewijs B mag je een aanhanger trekken die inclusief lading niet meer weegt dan 750 kg.

  In sommige gevallen mag je met alleen rijbewijs B een aanhanger zwaarder dan 750 kg trekken. Je moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

  -          De lege auto moet zwaarder zijn dan de aanhanger maximaal mag wegen.
  -          De totale combinatie (dus auto en aanhanger samen) mag niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Er word hierbij gekeken naar wat de aanhanger maximaal aan gewicht kan vervoeren. Dit gewicht en het maximaal gewicht van de auto mag dan niet zwaarder zijn dan 3500 kg.


  Als je in bezit bent van een BE rijbewijs ben je niet beperkt in het gewicht van de aanhanger.
  Wel is het goed om op een aantal technische punten te letten:

  -          Wat is het maximale trekgewicht van de auto?
  -          Hoeveel kilo mag maximaal op de trekhaakkogel rusten (kogeldruk, dus verticaal)?

  Dit staat meestal vermeld op het kentekenbewijs. Dit is ook terug te vinden op het type plaatje van de aanhanger en het instructieboekje. 

  .

   

  Wat te doen bij ruitschade?

  Waarom stikstof in uw autobanden?

  Kan ik een auto bij jullie huren? En wat zijn de kosten daarvan?

  Een auto huren is zeker mogelijk bij Harrie Arendsen, wij beschikken over een ruime keuze van huurauto’s.

  klik HIER voor de tarieven.

  Wat doe ik wanneer een bandencontrole lampje brandt?

  Heel vaak na een bandenwissel, kan het bandencontrole lampje gaan branden en moet deze gekalibreerd worden.
  Dit kan in het 'My car'-menu, vervolgens bandenspanning aanklikken en vanuit daar kun je het systeem kalibreren.

  Kan ik bij jullie terecht voor reparaties en vragen over oldtimers en oudere modellen?

  Ja dat kan, Harrie Arendsen beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om zowel oudere modellen als oldtimers te onderhouden. Dat geldt ook voor onderdelen.

  Waar kan ik het chassisnummer van mijn Volvo vinden?

  Het chassisnummer van jouw Volvo kun je vinden links onderin de voorruit (aan de buitenkant van de auto), onder de motorkap en in de autopapieren.

  Wat moet ik doen bij schade aan mijn Volvo?

  Allereerst is van belang wat voor schade er is. Bij bijvoorbeeld een deuk of een kras, is het goed om Harrie Arendsen te bellen of indien mogelijk is om te rijden langs te komen. Bij een grote schade, bijvoorbeeld als de auto total loss is en moet worden afgesleept, is het genoodzaakt het telefoonnummer op de groene kaart van de verzekering die bij jouw auto hoort te bellen.

  Hoe werkt schade met mijn verzekering?

  Bij schade kan alles via ons worden geregeld, wij kunnen je hierin volledig ontzorgen. De schadeclaim kan ook direct via ons worden geregeld zodat de schade kan worden hersteld waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Wel is het handig om ook zelf even de schade nog te vermelden aan jouw verzekering, de rest wordt allemaal via ons geregeld.

  Voeren jullie ook APK uit voor andere merken?

  Ja, wij voeren APK voor zowel Volvo als alle andere merken uit voor €25,-. 

  Hoe check ik het oliepeil?


Heeft u een andere vraag?

Cookie-instellingen

Hond Onze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring. Meer informatie over cookies

Wilt u de website bezoeken en cookies accepteren?

Bekijk via onderstaande links de privacyverklaring en toestemmingsverklaring per vestiging:

Sommige informatie op deze website kan onjuist zijn door productwijzigingen die zich hebben voorgedaan na het moment van publicatie. Sommige accessoires die hier staan beschreven of worden getoond zijn mogelijk nu alleen nog maar tegen een meerprijs leverbaar. Voordat u gaat bestellen verzoeken wij u om eerst bij Volvo Harrie Arendsen te vragen naar de meest recente informatie. De fabrikant behoudt zich het recht voor om te allen tijde wijzigingen aan te brengen, zonder kennisgeving, in de prijzen, kleuren, materialen, specificaties en modellen. Aan de informatie in deze website kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

De teksten, tekeningen, bewegende beelden, geluidsopnamen en audiovisuele objecten op deze website mogen niet worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Volvo Harrie Arendsen. Gebruik van plaatjes of teksten voor
werkstukken of spreekbeurten op school of bij hobbyclubs mag wel zolang deze niet verder verspreidt of openbaar gemaakt worden.

Volvo Harrie Arendsen geeft geen garanties noch vertegenwoordelijkheid omtrent enige andere website waarnaar u via deze website wordt gelinked. Dit is louter bedoeld om het u makkelijk te maken en betekent niet dat Harrie Arendsen B.V. de inhoud of het gebruik van een dergelijke website goedkeurt noch enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan aanvaardt. Bovendien moet u de nodige voorzorgen nemen en ervoor zorgen dat wat u ook gebruikt, vrij is van virussen, wormen, Trojaanse paarden en andere schadelijke elementen.

De informatie op deze website kan technische onnauwkeurigheden of tikfouten bevatten. De informatie op deze websites kan te allen tijde worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving noch verplichting.

Privacy- en cookieverklaring

Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle sitebezoeken, transacties en overeenkomsten met Harrie Arendsen Doetinchem, Harrie Arendsen Ruurlo, Harrie Arendsen Zevenaar, Harrie Arendsen Almelo en Harrie Arendsen Hengelo ook wel Harrie Arendsen Groep genoemd.

Versie: 22-05-2018 versie 1.0

Wij respecteren de privacy van de bezoekers van onze website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Hoe wij dit precies doen, en welke persoonsgegevens wij van u verzamelen voor welke doeleinden, kunt u hieronder lezen.

Het gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze website www.harriearendsen.nl verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst (bijvoorbeeld via het contactformulier of voor het aanmaken van een account), of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet of de overeenkomst mogen of moeten doen.

Doeleinden van gebruik

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, is het nodig dat Harrie Arendsen in bepaalde gevallen uw persoonsgegevens opslaat. Harrie Arendsen gebruikt uw persoonsgegevens voor:

 • Voor het plannen van een onderhoudsafspraak verwerken wij de bedrijfsnaam, uw NAW-gegevens, voertuiggegevens, e-mailadres, geslacht en telefoonnummer. Deze gegevens verwerken wij alleen als u ons daar toestemming toe heeft gegeven. Deze gegevens zullen wij bewaren totdat u vraagt deze gegevens te verwijderen.
 • Voor het uitvoeren van een taxatie verwerken wij uw NAW-gegevens, voertuiggegevens, e-mailadres, geslacht en telefoonnummer. Deze gegevens verwerken wij alleen als u ons daar toestemming toe heeft gegeven. Deze gegevens zullen wij bewaren totdat u vraagt deze gegevens te verwijderen.
 • Voor relatiebeheer, waaronder het opnemen van contact met u indien u hierom verzoekt verwerken wij uw NAW-gegevens, voertuiggegevens, e-mailadres, geslacht en telefoonnummer. Deze gegevens verwerken wij alleen als u ons daar toestemming toe heeft gegeven. Deze gegevens zullen wij bewaren totdat u vraagt deze gegevens te verwijderen.
 • Voor het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website. Hiervoor gebruiken wij Google Analytics. Wij verwerken uw IP adres en hebben een verwerkingsovereenkomst met Google afgesloten.
 • Voor het interessanter maken van het internetaanbod middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw belangstellingen.
 • Voor het zo nodig achterhalen van onrechtmatige gedragingen met betrekking tot Harrie Arendsen, haar relaties en haar medewerkers.

Omschrijving van de persoonsgegevens

Voor bovengenoemde doeleinden zullen wij de volgende persoonsgegevens van u verwerken:

 • NAW-gegevens;
 • bedrijfsgegevens;
 • geslacht;
 • e-mailadres;
 • (mobiel) telefoonnummer;
 • IP-adres;
 • technische browserinformatie;
 • cookie ID;
 • klik- en surfgedrag;
 • social media account.

Voertuig Geregistreerde Gegevens

Sommige Volvo modellen kunnen daarnaast automatisch Volvo Geregistreerde Voertuig Gegevens (zoals hierboven gedefinieerd) met betrekking tot het voertuig en zijn omgeving verzamelen, hetgeen in het bijzonder gegevens van technische aard betreffen en gegevens die niet rechtstreeks verband houden met u als persoon. Dergelijke gegevens zijn doorgaans aan het chassisnummer (VIN) van het voertuig gekoppeld en kunnen hierdoor naar u herleidbaar zijn. Deze gegevens worden door Volvo Car verzameld en kunnen eveneens worden verstrekt aan ons. De Volvo Geregistreerde Voertuig Gegevens die door ons kunnen worden verwerkt zijn:

 • Veiligheidsinformatie (of airbags of gordelspanners zijn geactiveerd, of portieren en ramen zijn gesloten of geopend, etc.)
 • Status van de systeemfuncties (van de motor, het gaspedaal, de besturing, de remmen, etc.)
 • Rijgegevens (rijsnelheid, gebruik van rem en gaspedaal, beweging van het stuurwiel, etc.) Informatie over bepaalde Volvo Geregistreerde Voertuig Gegevens treft u ook aan in de gebruikershandleiding van uw voertuig en kan bijvoorbeeld worden verstrekt bij de aanschaf van een voertuig, in het infotainmentsysteem van het voertuig, in mobiele applicaties, ontwikkeld door Volvo Car, op www.volvocars.com of anderszins in een overeenkomst die u aangaat met Volvo Car.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor deze zijn verkregen, tenzij wij wettelijk verplicht zijn om uw persoonsgegevens langer te bewaren.

Vertrouwelijkheid & verstrekking aan derden

Wij gaan vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. De persoonsgegevens die wij via onze website verzamelen, verstrekken wij niet aan derde partijen voor direct marketing doeleinden van deze partijen. In bepaalde gevallen worden uw gegevens gedeeld met derden. Wij kunnen gegevens delen met:

Delen met anderen

In bepaalde gevallen worden uw gegevens gedeeld met derden. Wij kunnen gegevens delen met:

 • Ondernemingen die behoren tot de Volvo Car Group en verbonden zijn aan Volvo Car Corporation;
 • Volvo Car;
 • dealers en erkend reparateurs welke zijn aangesloten bij Volvo Car;
 • met leveranciers die diensten aan de ons leveren;
 • met andere zakelijke partners, om u op de hoogte te stellen van product- en serviceaanbiedingen en andere berichten, of voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden;
 • een koper van een van de bij Volvo Car aangesloten dealerbedrijven of erkende reparateurs of een (bedrijfs)onderdeel daarvan;
 • een overheidsorgaan of andere derde partij indien dit wettelijk is vereist, bijvoorbeeld vanwege een overheidsonderzoek, geschil of andere juridische procedure of verzoek; en
 • aan een derde partij in het geval dat verstrekking van uw persoonsgegevens noodzakelijk is om onze rechten te beschermen, bijvoorbeeld om mogelijke schendingen van onze algemene voorwaarden te onderzoeken of fraude of andere veiligheidskwesties op te sporen, te voorkomen of openbaar te maken.

Doorgifte van uw gegevens naar bovenstaande derde partijen zal alleen gebeuren voor de doeleinden genoemd in deze privacyverklaring, en alleen voor zover dit is toegestaan op grond van de toepasselijke privacywet- en regelgeving.

Derden aan wie wij uw gegevens kunnen verstrekken zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de privacywetgeving. Wij zijn niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens door deze derden. Indien derden worden aangemerkt als 'verwerkers', zullen wij adequate schriftelijke afspraken maken met deze 'verwerkers' om een zorgvuldige verwerking van uw persoonsgegevens te waarborgen.

Gegevensbeveiliging

Harrie Arendsen maakt gebruik van zorgvuldige veiligheidsprocedures voor de bescherming van de verwerkte gegevens, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden zich onbedoeld toegang kunnen verschaffen tot deze gegevens. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens en dat de toegang tot uw persoonsgegevens afgeschermd is. Wij maken hiervoor in ieder geval gebruik van een TLS-verbinding.

Cookies

Op onze website worden cookies gebruikt om:

 • functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies);
 • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
 • het internetaanbod voor u interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw belangstellingen (advertentie cookies);
 • om het mogelijk te maken om onze website te delen via social media (social media cookies).

Cookies zijn kleine informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van uw device (waaronder een PC, tablet of smartphone). Dat gebeurt via de webbrowser op het device. De informatie die een cookie verkrijgt over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Harrie Arendsen of die van een derde partij.

Technische of functionele cookies

Het voornaamste doel van cookies is om u tijd en moeite te besparen. Als u bijvoorbeeld een webpagina aan uw persoonlijke voorkeuren aanpast of als u navigeert in een website, worden dankzij cookies de gekozen instellingen en voorkeuren onthouden voor toekomstig gebruik. Wanneer u de website later weer bezoekt, kunnen de eerder ingevoerde gegevens worden opgehaald door de cookies, waardoor u eenvoudig weer de mogelijkheden van de website kunt gebruiken zoals u die eerder hebt ingesteld.

Analytische cookies

Daarnaast worden er op deze websitecookies gebruikt voor het bijhouden van statistieken, zodat wij inzicht kunnen krijgen in het gebruik van onze website en de effectiviteit van onze campagnes. Wij gebruikenanalytische cookies voor:

 • het bijhouden van het aantal bezoekers op harriearendsen.nl en onze webpagina’s
 • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
 • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van harriearendsen.nl bezoekt
 • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
 • het optimaliseren/verbeteren van onze website

Advertentie cookies

Verder maken wij gebruik van advertentiecookies, zodat we het online advertentieaanbod voor u kunnen verbeteren en wij inzicht kunnen verkrijgen in onze campagneprestaties. Wij gebruiken de volgende advertentie cookies:

Social media cookies

Om het mogelijk te maken voor u om onze informatie op deze website te delen via de diverse social media kanalen maken wij gebruik van de volgende cookies:

In- en uitschakelen van cookies

U kunt kiezen of u cookies wel of niet accepteert. Bij de meeste browsers worden cookies automatisch geaccepteerd, maar meestal kunt u de instellingen van uw browser zodanig wijzigen dat cookies desgewenst niet worden geaccepteerd (bekijk uw browser hulppagina voor exacte instructies). Als u ervoor kiest om cookies niet te accepteren, kunt u mogelijk niet volledig gebruikmaken van interactieve mogelijkheden van deze website of andere websites die u bezoekt.

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van uw site-bezoek meer registreren. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie hierover, kunt u de handleiding van uw browser raadplegen.

Links naar andere websites van derden

Onze internetpagina's bevatten links naar andere websites. Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Uw wettelijke rechten

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door contact met ons op te nemen via het contactformulier op onze website, ons een e-mail te sturen via harriearendsen@harriaerendsen.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen via 0314-334451 op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

U heeft de volgende rechten:

 • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
 • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
 • het laten corrigeren van fouten;
 • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
 • intrekken van toestemming;
 • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
 • overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het verdient dan ook aanbeveling om deze policy geregeld te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens

Harrie Arendsen Groep (Goed Goan Beheer B.V.)

Transportweg 23, 7007CL Doetinchem

KVK 09093858

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u ook graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen.

Accepteren Weigeren