Print deze pagina

Bepakt en bezakt op reis met de Volvo bagagebox of dakkoffer.

Huren bij Harrie: een verhuurservice van diverse accessoires op- en rondom de auto

Bij Harrie Arendsen wordt vanuit jouw belang gedacht. Dit geldt voor de veiligheid van jouw auto, voor service die je van ons mag en kan verwachten, maar ook voor zaken waar je misschien zelf niet direct aan denkt. Vanuit die visie hebben wij in het verleden Huren bij Harrie in het leven geroepen: een verhuurservice van diverse accessoires op- en rondom de auto. Zo hoef jij voor incidenteel gebruik niet meteen te investeren in de aanschaf van bijvoorbeeld een fietsendrager of bagagebox. Dit laatste item lichten graag een beetje toe.

Het gebruik van een bagagebox/dakkoffer

Wij merken dat er soms een aantal onduidelijkheden zijn omtrent het gebruik van een bagagebox (ook wel dakkoffer genoemd). Niet nodig, want deze box is heel eenvoudig in gebruik waardoor jouw bagageruimte binnen een mum van tijd wordt uitgebreid.

Wist jij bijvoorbeeld al dat…
  • er een maximum gewicht geldt voor de bagage in een bagagebox geplaatst? Zo mag een bagagebox op een auto minder zwaar beladen worden dan op een busje. Om dit gewicht te berekenen, dien je de daklast van de auto te weten. Wanneer je hier vervolgens het gewicht van de lege bagagebox én de dragers afhaalt, houd je het maximale bagagegewicht over.
  • aangeraden wordt om de helft van dit bagagegewicht op een plaats tussen de dragers te plaatsen, 25% in de neus en 25% aan de achterkant van de bagagebox? Zo wordt het gewicht perfect verdeeld.
  • de maximale snelheid van een auto met een gemonteerde (en gevulde) bagagebox nog steeds 130 kilometer per uur is? Je kunt dus nog steeds in volle vaart richting de sneeuw, de zon of allebei -je kunt de bagagebox zo vaak huren als je wenst.
  • het extra brandstofverbruik door het gebruik van een bagagebox best meevalt? Dit is per 100 kilometer 2 liter extra brandstof, bij een gemiddelde snelheid van 130 kilometer per uur.

​De ‘trekhaakkoffer’: een bagagebox achter de auto

Ben je geen voorstander van de montage van een bagagebox op het dak, wil je jouw bagage liever niet hoeven tillen of is één box niet voldoende toereikend? Geen probleem! Wij verhuren ook bagageboxen die aan de achterzijde van de auto gemonteerd kunnen worden. Deze wordt gemonteerd op de trekhaak en omdat de box kantelbaar is, blijft de achterklep toegankelijk. Wel zo fijn om ook tijdens een (lange) autoreis goed bij de proviand te kunnen.

De service gaat verder dan enkel verhuur

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je de ruimte in jouw schuur, garage of op zolder graag bewaart voor de opslag van eigendommen die je regelmatig gebruikt. Daarom bieden wij tevens een opslagmogelijkheid voor jouw eigen accessoires, waar deze veilig opgeborgen worden.

Via dit formulier kun je jouw bagagebox reserveren. En neem je graag meer bagage mee omdat je bijvoorbeeld met het hele gezin gaat kamperen? Dan huur je toch gewoon een bagagewagen?

‹ Terug naar het overzicht
Deel mij: