𝗬𝗘𝗦! 𝗪𝗶𝗷 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗘𝗿𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝗴𝗲𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲𝗲𝗿𝗱!

𝗬𝗘𝗦! 𝗪𝗶𝗷 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗘𝗿𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝗴𝗲𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲𝗲𝗿𝗱!

Wij zijn sinds december 2021 het eerste officiële Erkend Duurzaam Premium mobiliteitsbedrijf. Een certificaat dat wordt uitgereikt door IvDM en hét bewijs dat wij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd. Waar het certificaat eerder alleen werd uitgereikt in de autobranche, is het nu ook voor mobiliteitsbedrijven mogelijk om deze titel te bemachtigen. Dit betekent dat niet alleen Harrie Arendsen is gecertificeerd, maar ook Pedaleur Bikes en MOOVZ. En daar zijn we trots op!

Maar wat betekent Erkend Duurzaam Premium concreet in de dagelijkse praktijk?

Op die vraag heeft Mascha – Operationeel directeur – een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld gebruikmaken van meerdere afvalstromen waarbij we zoveel mogelijk recyclen en zijn zowel onze locaties in Hengelo als Doetinchem voorzien van zonnepanelen. Bij Pedaleur Bikes zijn we momenteel de mogelijkheden van het hergebruiken van fietsenbanden aan het onderzoeken, zijn we in gesprek met leveranciers om verpakkingsmaterialen te reduceren en zijn beide winkels afgelopen jaar compleet verbouwd waarbij alle verlichting is vervangen voor LED verlichting. Verder gaan we zuinig om met energie, hebben we groene stroom én zijn we stap voor stap onderweg naar papierloos werken.

Als werkgever betekent duurzaam ondernemen dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Neem bijvoorbeeld de gehoorbescherming voor de medewerkers in de werkplaats. Daarnaast wordt er op dit moment onder andere gewerkt aan een fietsplan voor alle medewerkers om duurzaam vervoer te stimuleren. Op het MVO vraagstuk hebben we zelfs 95 van de in totaal 100 punten gescoord. Een unieke prestatie!”

Onze collega Maikel reed 23 jaar lang met de auto naar zijn werk als werkplaatschef bij Harrie Arendsen. Wat Maikel ambieerde? De overstap maken van de auto- naar de fietswereld. Kwam dat even goed uit. Want een topper als Maikel kwijtraken binnen onze organisatie, willen we zeer zeker niet! Sinds maart werkt hij met veel plezier in de werkplaats van Pedaleur Bikes in Velp. Met als bijkomend voordeel dat hij lekker op de fiets naar zijn werk kan!

Maikel Hetterscheid: “23 jaar geleden ben ik bij Harrie Arendsen gestart als automonteur. Ik ging één dag per week naar school en werkte daarnaast vier dagen per week in de werkplaats. Voor mij een erg leerzame periode doordat ik hetgeen wat ik leerde op school, direct kon toepassen in de praktijk. Na een aantal jaar ben ik doorgegroeid naar de functie van werkplaatschef waarbij ik de helft van mijn tijd als monteur werkte en de andere helft allerlei zaken coördineerde. Zo hield ik bijvoorbeeld de werkplanning bij, controleerde ik de kloktijken, leidde de dagelijkse meeting en evalueerde iedere maandag de weekcijfers. Een supermooie kans!

Ik heb mijn werk altijd met veel plezier uitgevoerd, maar ik merkte al een lange tijd dat het een en ander me zwaarder begon te vallen. In mei 2018 is bij mij Parkinson vastgesteld. In combinatie met de hoge werkdruk én doordat ik in de werkplaats als spin in het web fungeerde, besloot ik om uit te kijken naar een andere uitdaging. Waarbij ik een sterke voorkeur had om onderdeel te blijven van de Harrie Arendsen familie. Gezamenlijk zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. Door drieëntwintig jaar dagelijks samen te werken, leer je elkaar goed kennen. Zo is bij Harrie Arendsen inmiddels wel bekend dat ik vrijwel ieder weekend op mijn mountainbike stap en graag hobbymatig klus aan fietsen. Dat ik de kans kreeg om te onderzoeken of de functie fietsmonteur bij mij zou passen, voelde voor mij dan ook als een écht cadeau!

Automonteur vs fietsmonteur

Het grootste verschil wat mij direct opviel was de techniek. De techniek bij fietsen is namelijk een stuk minder complex dan bij auto’s waardoor een foutcode in de meeste gevallen eenvoudig te achterhalen is. Wat ik verder prettig vind in de autobranche, is dat we klanten vaak dezelfde dag nog op weg kunnen helpen. Je zoekt als monteur naar de oorzaak van het probleem, bestelt het benodigde vervangstuk dat binnen een paar uur al wordt geleverd en voert direct het onderhoud uit. Erg snel én klantvriendelijk! Vooral wanneer je dit vergelijkt met de fietsbranche. Daar laat een onderdeel vaak wat langer op zich wachten.

Hoewel we dus sneller kunnen schakelen in de autobranche, zijn de klanten in de fietsbranche naar mijn mening wat relaxter. De auto is voor velen een middel om van A naar B te gaan. Oftewel: een middel waar ze van afhankelijk zijn. Bij fietsen komt vaak een passie om de hoek kijken.

“Van mijn kinderen hoor ik dat papa blijer thuiskomt.”

Hoewel ik hier nog niet lang werk, kan ik nu al zeggen dat het erg goed bevalt. Veel heeft ermee te maken dat het werk in een fietswerkplaats fysiek een stuk minder zwaar is. Het maximale gewicht dat ik hier moet tillen is een e-bike van 25 kg. Bij auto’s en bestelwagens heb je te maken met zware wielen en losse winterbanden. Daarnaast hebben de klanten van Pedaleur Bikes minder haast: een auto moet liever gisteren dan vandaag nog hersteld worden, bij een fiets is die druk veel minder hoog.

Niet alleen ik merk de veranderingen op. Ook mijn omgeving. Van mijn kinderen hoor ik dat papa blijer thuiskomt en dat … Dat is voor mij het állerbelangrijkste!”

Ook interessant voor jou?

Loading …

Geniet van fiscale voordelen met een Volvo op grijs kenteken

Voor ondernemers bieden wij de mogelijkheid om een standaard Volvo XC60*/XC90 om te bouwen tot een ‘bestelauto’. Hierdoor komt de auto in aanmerking voor een grijs kenteken, wat mooie fiscale voordelen oplevert. Het beste van twee werelden komen samen in één auto: een compacte SUV met de eigenschappen van een bestelbus – praktisch én oogstrelend.

*De nieuwe XC60 modeljaar 2018 is niet om te bouwen tot een ‘bestelauto’.

Aanzienlijke belastingvoordelen met jouw Volvo XC60 of XC90

Bij de aanschaf van een auto met een grijs kenteken wordt u vrijgesteld van aanschafbelasting (BPM), dit scheelt al gauw een derde van de aanschafprijs. Ook is zowel de motorrijtuigenbelasting (MRB) als de verzekeringspremie aanzienlijk lager dan bij auto’s met reguliere kentekens. De belastingdienst heeft een aantal belangrijke voorwaarden gesteld aan het gebruik van bedrijfsmobiliteit met een grijs kenteken:

Om in aanmerking te komen voor de verlaagde motorrijtuigenbelasting dient u als ondernemer ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en te beschikken over een eigen btw-nummer. Daarnaast dient de auto op uw naam geregistreerd te staan. Ook is een belangrijke vereiste dat minimaal 10% van de (op jaarbasis) gereden kilometers uitsluitend zakelijke doeleinden betreft. Gedurende een periode van vijf jaar dient u aan de bovenstaande voorwaarden te voldoen. Dit kan in eerste instantie misschien wat heftig en bindend klinken, maar de praktijk wijst gelukkig uit dat het een sterke en efficiënte constructie is.

Bij een gebruikte auto is er een eventuele mogelijkheid tot verlaging van het BPM bedrag. Meer weten? Vraag naar de voorwaarden bij onze verkoopadviseurs.

Een XC60/XC90 ombouwen tot een ‘bestelauto’

U kunt helaas niet ‘zomaar’ een auto (aanschaffen en) overzetten op een grijs kenteken. Hiervoor dient de betreffende auto aan een aantal belangrijke eisen te voldoen. Uiteraard beschikt Harrie Arendsen over deze eisen en bouwen zij uw XC60 of XC90 probleemloos om, zodat deze op grijs kenteken gezet kan worden. Zo wordt er achter de voorstoelen een tussenschot geplaatst, wordt de achterbank vervangen door een vlakke bodem en worden de ramen achterin geblindeerd ter bescherming van de vervoerde goederen. En hoewel er wordt gesproken van een grijs kenteken, is en blijft de fysieke plaat ‘gewoon’ vertrouwd geel van kleur. Wel is bij deze categorie auto’s het kenteken zelf iets afwijkend: deze begint altijd met de letter ‘V’.

Wanneer u reeds een XC60 of XC90 bezit, zijn er mogelijkheden om deze om te bouwen naar de maatstaven van een grijs kenteken. Het is afhankelijk van de afmetingen van de auto of deze omgebouwd kan worden.

Bent u een ondernemer en klinkt zo’n luxe, ruime (bestel-)auto met een grijs kenteken u als muziek in de oren? Wij nemen onder het genot van een heerlijke kop koffie graag alle opties met u door! Als u rechts in het formulier uw gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Het ombouwen van een Volvo (XC60 of XC90) naar grijs kenteken kan Harrie Arendsen voor u regelen. De prijs is op aanvraag.

Ook interessant voor jou?

Loading …

Collega Remco geïnterviewd door Aftersales Magazine

‘DE GLIMLACH VAN EEN KIND, DAAR DOE IK HET VOOR’ Met zijn imposante Ford Crown Victoria Police Interceptor van 5,70 meter wordt Remco Meijer door zijn inzittenden toch wel gezien als de ‘opperbaas’. De sympathieke automonteur maakt deel uit van de Dutch American Police Department, een stichting met vijftien Amerikaanse politieauto’s en vier motoren die wensritten maakt met en voor ernstig en chronisch zieke kinderen.

Vrijwillige automonteur bij DAPD

Een paar jaar geleden zag Remco tijdens een event een aantal Amerikaanse politieauto’s staan. “Dat wekte gelijk mijn interesse want ze zagen er prachtig uit”, aldus Remco. “Ik zag de vacature: ‘Vrijwillige automonteurs gezocht bij DAPD’, de Dutch American Police Department en dacht: Waarom niet? Ze waren erg blij met mijn aanbod en ik kon me uitleven op die Amerikaanse slagschepen met hun dikke V8’en. Ik ben een paar keer mee geweest naar evenementen en heb ook zelf in zo’n policecar mogen rijden. Eén van de eigenaren had net een fraai model geïmporteerd en dat leek mij wel wat. Ik houd van auto’s die anders dan anders zijn en daar past deze dus prima bij!”

‘Unit 8453’

“Mijn Ford Crown Victoria Police Interceptor met 4,6 liter V8 en 250 pk knapte ik op in mijn vrije uurtjes. Hij is knikkerhard en er is geen vlekje roest te bekennen. Dit beest heeft van 2008 tot en met 2018 dienst gedaan bij de California Highway Patrol. Officieel is het ‘Unit 8453’ en de wagen was vooral actief in de regio van de Inland Division. Mijn auto is een zogenaamde slicktop, dit betekent dat de politieverlichting is weggewerkt in de auto en dus ontbreekt de lichtbalk. Deze Crown Vic heeft maar liefst elf antennes op het dak gemonteerd zitten. Zes zijn er voor de communicatieapparatuur en de overige vijf zijn van het Lo Jack-systeem waarmee deze ‘Unit 8453’ is uitgerust, bedoeld om gestolen auto’s mee terug te vinden.”

Remco enthousiast: “Het is techniek uit de jaren ’80. Deze auto staat op iets grotere wielen en de motor is wat gekieteld. ABS? Nope. Gewoon hard remmen en hopen dat je op tijd stilstaat. Wel heeft de auto een Heavy Duty-onderstel, een extra oliekoeler en de originele Pushbar op de neus. Officieel is het een K9-auto geweest, een hondenauto dus. Hondenharen kom ik nog geregeld tegen, ja, kogels heb ik daarentegen nog niet gevonden. Voordat de auto werd geëxporteerd is er weer gewoon een bank achterin gekomen zodat ik mijn passagiers kan meenemen.”

Rijden voor het goede doel

Remco heeft flink wat van de ‘Unit 8453’-historie kunnen achterhalen. “Met dank aan e-mail en internet. Zo heb ik contact gehad met een Inland Division-officer die me de complete onderhoudshistorie heeft gestuurd. Ook weet ik inmiddels precies welke agent ermee heeft gereden en wie de hond was. Ik heb gemaild met deze agent, maar die heeft tot op heden helaas niet gereageerd. Niets aan te doen, dat is zijn goed recht. Ik kreeg de auto trouwens met 166.900 mijl op de teller, hij werd verkocht omdat hij tien dienstjaren had gedraaid. Erg veel actie heeft ‘ie overigens niet gezien op de Amerikaanse highways, hij heeft weinig geleden, daar was ik al snel achter.”

Hoezeer Remco ook geniet van zijn Amerikaanse spierbundel, de wensritten en dan met name de lach op de gezichtjes van zeer zieke kinderen, dáár doet hij het uiteindelijk allemaal voor. Hij vervolgt: “Eén glimlach van een kind is al onbetaalbaar. De Harrie Arendsen Foundation, mijn werkgever, staat er ook volledig achter en ze sponsoren mij een paar keer per jaar met een volle tank brandstof. Dan blijft het ook nog een beetje te doen. Ik denk dat de auto zo 1 op 6 verbruikt als ik normaal rijd.”

De vrijwilligers van DAPD zorgen regelmatig voor New Yorkse taferelen op de Nederlandse wegen tijdens de evenementen waarvoor zij rijden. Remco: “Soms rijden we wel met zes Amerikaanse politieauto’s met flitslampen en sirenes achter elkaar door een stad. Dat trekt veel bekijks en zorgt voor vele blije gezichten langs de kant van de weg én op de bestuurdersstoel en/of achterbank. Ooit zou ik een rit rijden met een meisje van 9 jaar met kanker. Die rit is drie keer verplaatst en uiteindelijk afgelast omdat ze spoedig zou overlijden. Dat zijn heftige dingen. Wij krijgen vooraf dan ook een document waarin staat wat je wel en niet mag zeggen tegen de kinderen. Denk dan bijvoorbeeld aan het niet wensen van sterkte of beterschap. Kijk, met deze ritten doe ik die kinderen een laatste groot plezier, dat voel je aan alles. Je wilt ze vooral een superdag bezorgen ondanks het feit dat het de laatste keer is dat je ze ziet. Daar moet je maar niet te lang bij nadenken en verder alles uit de kast trekken om ze van begin tot eind te vermaken.”

De Harrie Arendsen Foundation steunt collega Remco. Zo zorgt de Foundation met regelmatig voor een volle tank en voor een blijvende herinnering voor de ‘Kleine Helden’ in de vorm van een speldje.” Enige tijd geleden hebben wij Remco zelf ook geïnterviewd. Benieuwd? Lees het interview met Remco op de website van de Harrie Arendsen Foundation via deze link.

Meer weten over de DAPD of de stichting steunen? Bekijk hier de website.

Ook interessant voor jou?

Loading …

Harrie Arendsen met 4 vestigingen gecertificeerd voor Volvo Personal Service!

Met vier VPS-gecertificeerde vestigingen, is Harrie Arendsen als Volvo-dealer in Nederland een voorloper waar het gaat om Volvo Personal Service. Na de vestigingen in Zevenaar, Hengelo en Doetinchem heeft nu ook de vestiging in Almelo – na een intensief omscholingstraject met diverse trainingen en opleidingen vanuit Volvo Car Nederland – het felbegeerde certificaat behaald! Een resultaat om trots op te zijn.

Directeur Customer Service Gerben Batstra (Volvo Car Nederland) gaf tijdens de uitreiking van het certificaat in Doetinchem al aan: “ Als Volvo-dealer in Nederland zijn jullie absoluut uniek en een voorloper met het aantal gecertificeerde Harrie Arendsen vestigingen. Waar het voor veel dealers een grote stap is om dit VPS-traject in te gaan, past deze nieuwe manier van werken Harrie Arendsen als een jas, aangezien de mensen hier op de vloer allemaal al een grote verantwoordelijkheid dragen. Een succesfactor van jullie dealergroep. Jullie zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd .”

Inmiddels werken al onze Personal Service Technicians volgens deze innovatieve werkwijze in onze werkplaatsen die een flinke metamorfose hebben ondergaan om het nieuwe VPS-werksysteem uit te rollen. Het innovatieve Volvo werksysteem VPS is vergelijkbaar met een pitstop; twee monteurs werken tegelijkertijd aan jouw auto met de allerbeste gereedschappen. De werkplaatsen zijn dan ook zo ingericht dat elke auto een eigen werkstation heeft waar onze monteurs in duo’s aan jouw auto kunnen werken. Deze werkwijze is naast innovatief ook duurzaam, zeer ergonomisch én efficiënt. Jouw Volvo wordt klaargemaakt terwijl je werkt op een flexwerkplek of plaatsneemt in de comfortabele wachtruimte en geniet van een heerlijke kop koffie. Daarnaast heb je direct contact met jouw eigen monteur voor nóg kortere lijnen en snellere communicatie.

Op elke Harrie Arendsen vestiging zal er blijvend gewerkt worden aan de VPS-vaardigheden middels coachingstrajecten, om de werkprocessen te blijven verbeteren. Dit voor een goed bedrijfsresultaat én een tevreden klant. Zo kunnen wij voor jou en jouw Volvo het verschil blijven maken!

Ook interessant voor jou?

Loading …

Totale Volvo Harrie Arendsen groep ontvangt Erkend Duurzaam Premium Certificaat

05 december 2019 De missie om met elkaar vanuit passie en respect voor mens en milieu haar klanten en medewerkers verder te helpen, zit al generaties in het bloed van (familie)bedrijf Harrie Arendsen. Dat deze werkwijze voor de tweede keer werd bekroond met het hoogst haalbare certificaat Erkend Duurzaam Premium – de standaard op het gebied van duurzaamheid en MVO voor de mobiliteitsbranche – is uniek te noemen. Slechts 16 Erkend Duurzaam Premium certificaten werden er in Nederland tot nu toe uitgereikt, verdeeld over 3 bedrijven. Daarvan heeft Volvo Harrie Arendsen er maarliefst 5 in ontvangst mogen nemen.

Directeur Frank Arendsen: “Hier zijn wij dan ook reuzetrots op. De gedetailleerde en kritische toetsing werd door onafhankelijke specialisten gehouden en bestond uit vele vragen en checks. Er is ingezoomd op hoe wij binnen al onze vestigingen omgaan met thema’s als personeelsbeleid, CO2-footprint, bedrijfsprocessen, energiestromen, innovatiekracht en ondernemerschap. Andere initiatieven zoals ons interne vitaliteitsproject ‘Harrie in Beweging’, onze samenwerking met Wajongers en de verduurzaming van onze panden telden mee voor de certificering.” Frank Arendsen ziet deze certificering dan ook als kroon op de dagelijkse inzet van het gehele Harrie Arendsen team dat inmiddels ruim 140 medewerkers telt. Hij vervolgt: ‘’Ik ben vereerd dat wij organisatiebreed wederom voldoen aan de verscherpte eisen en dat dit certificaat onze visie op duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen – voor zowel onze klanten, relaties als onze medewerkers – onderstreept.”

Ook interessant voor jou?

Loading …

Een bijzonder verhaal

Ieder mens heeft wel een bijzonder verhaal. Zo ook onze klanten en relaties. Ondernemer Jos Brey vertelde ons enkele prachtige herinneringen aan zijn schoonmoeder; Volvo-ambassadrice in hart en nieren en trouwe klant van Harrie Arendsen. Ze overleed in 2009 op 84-jarige leeftijd. Haar grote wens om haar allerlaatste reis in een Volvo 300 te maken, ging 20 september jl. in vervulling. Jos Brey neemt ons mee naar deze bijzondere dag.

Jaren vaste klant bij Volvo Harrie Arendsen

“Oma was jaren en jaren vaste klant bij Harrie Arendsen in Zevenaar met haar 300-serie. Ze kende daar iedereen en was op en top Volvo ambassadeur. Tegen onze kinderen zei ze altijd dat er maar één betrouwbare en veilige ‘automobiel’ was en dat was Volvo. Zij was dan ook de drijvende kracht achter de zakelijke Volvo leasecontracten welke ik later voor mijn bedrijf afsloot. Oma gunde het Frank en de jongens. “Zij hebben de klant hoog staan”, zei ze. “En hier schrijven ze service met hoofdletters.” 

Oma was gek op haar kleinkinderen, die regelmatig bij haar logeerden. Én op haar 3-deurs Volvo 340 automaat. Onze drie jongens gingen altijd met haar mee op de achterbank. En oma maar lekker pruttelen. Totdat we merkten dat het minder goed met haar ging. Ze maakte brokken. Spiegels van medeweggebruikers sneuvelden en de brievenbus in onze tuin werd aangereden. Het werd hoog tijd om afscheid te nemen van haar zo geliefde Volvo en te stoppen met autorijden. Het zou niet gemakkelijk worden haar hiervan te overtuigen…

Met Frank Arendsen maakte ik daarom het plannetje dat de auto niet meer door de APK kon. Dat het beestje in werkelijkheid nog in prima staat was, dat wist oma niet. “Hij was op”, dat zou het leed hopelijk verzachten. Gelukkig had ze er vrede mee. Oma overleed op 4 augustus in 2009. We hebben altijd gezegd – en beloofd – dat haar laatste reis met een Volvo 300 zou zijn. Dat was haar grote wens. Afgelopen zomer benaderde ik Frank Arendsen, die graag mee wilde werken aan het realiseren van deze laatste wens. De Volvo uit de privécollectie van de familie Arendsen kon ik ophalen in Doetinchem. Hij stond te glimmen bij de entree.

20 september 2019. Wat een dag. Ik kreeg de sleutel van de gastvrouw met de geruststellende woorden “Doe maar rustig aan”. Een fijn en lief ontvangst. Ik had de urn bij me en zette oma naast me op de stoel. De playlist met haar lievelingsnummers die ik had gemaakt zette ik aan. Heel ontroerend. Zo kwamen The Cats met One Way Wind, Vera Lynn en The Last Farewell voorbij. Ik haalde onze jongens op en reed met hen gezellig op de achterbank naar oma’s ouderlijk huis in Zevenaar. Net als vroeger. Ik parkeerde de auto op haar plekje en we namen afscheid van haar huisje. De tocht ging verder via de oude weg op de dijk naar Emmerich, zoals zij altijd met onze jongens reed. We hebben haar de vrijheid gegeven op een bijzondere plek aan de Rijn. De zon begon voluit te schijnen in een strakblauwe lucht. Zo mooi.

‘s Avonds stonden we als familie met 22.000 andere mensen langs diezelfde Rijn in Arnhem waar de bijzondere Bridge to Liberation Experience plaatsvond. Er was prachtige muziek en op een groot scherm werd verteld over de oorlogsjaren; hoe die waren en wat de mensen hadden meegemaakt. Emmerich-Arnhem, ‘Geen brug te ver’; de beelden vertelden het verhaal zoals zij dat zo vaak aan ons vertelde. Oma is nu vertrokken, de cirkel is rond. Het was een perfecte dag. Dank aan team Harrie Arendsen dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.”

Ook interessant voor jou?

Loading …

Harrie’s groene innovaties in Hengelo

Warmte- en koude opslag in de bodem en het dak (WKO)

Zowel in de bodem als in het dak van het gebouw zijn twee WKO warmtepompsystemen aangelegd, waarmee energie wordt opgewekt. Ook wordt de zomerse warmte en de winterse neerslag opgeslagen voor verwarming en verkoeling op een later moment.

Gebruik van regenwater en bijvullen wasstraat

Er is een zogeheten ‘grijswatercircuit’ aangelegd. Het hemelwater wordt opgevangen via het groen sedum-/mosdak en na filtering gebruikt voor de wasstraat en het doorspoelen van de toiletten. Het water wat gebruikt wordt in de wasstraat wordt voor ruim 80% opnieuw gerecycled.

Geen gasaansluiting dus CO2-neutraal gebouw

Dankzij de eerder genoemde warmtepompen is er geen gasaansluiting benodigd, waardoor fossiele brandstoffen uitgesloten blijven. Dankzij de opgewekte energie, samen met de zonnepanelen, is het pand volledig energie-neutraal.

Zonnepanelen en Pure Energie

Het dak is voorzien van maar liefst 440 PV-zonnepanelen waarmee zelf energie wordt opgewekt. Indien er onverhoopt onvoldoende energie opgewekt is, wordt de overige benodigde energie aangevuld met Pure Energie (middels windmolens en zonnepanelen in Nederland opgewekte groene stroom).

Laadpalen voor auto’s, scooters en elektrische fietsen

Op de parkeerplaats is een ruim aantal laadpalen aanwezig waarmee elektrische mobiliteitsmiddelen kosteloos opgeladen kunnen worden. Zo hopen wij de berijder te stimuleren om zoveel mogelijk gebruik te maken van elektrisch rijden. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot op de weg, wat bijdraagt aan het milieu.

Recycling spandoeken

Oude banners en spandoeken krijgen een nieuwe bestemming, want deze worden omgevormd tot stijlvolle messengertassen (dit is een tas die zijlings over de schouder gedragen wordt). De voering van de tas bestaat uit oude vestigingsvlaggen, zodat ook deze gerecycled worden. Mode- én milieubewust.

Zongeoriënteerd gebouwd

Het gebouw is in de richting van de zon gebouwd, zodat de aanwezige zonnepanelen een maximaal resultaat behalen. Ook valt er dankzij de situering van het gebouw optimaal daglicht naar binnen, wat het ontsteken van binnenlicht in sommige ruimten overbodig maakt. Per ruimte wordt dan ook met een kritisch oog bepaald of de dimbare LED-verlichting wel of niet hoeft te branden.

Gebouwbeheersysteem (GBS)

Dankzij dit innovatieve systeem wordt de luchttoevoer en -afvoer, het licht en de temperatuur geregeld middels individuele sensoren. De data van deze sensoren voorspellen de klimaatomstandigheden, waar vervolgens automatisch en zeer adequaat op gereageerd wordt. Zo brandt er geen lamp te lang, is het geen moment te warm, te koud of te benauwd.

Groen sedum-/mosdak

Het dak kent meerdere innovatieve functies. Zo werkt het isolerend, wat inhoudt dat de warmte behouden blijft in het gebouw terwijl de kou juist buiten blijft. Ook wordt het hemelwater opgevangen wat na filtering gebruikt wordt in de toiletten en de wasstraat.

Waterbesparende maatregelen

Door het hele gebouw zijn voor al het sanitair waterbesparende maatregelen getroffen. Hierbij is er gebruik gemaakt van speciale waterbesparende kranen en douchekoppen. Eveneens zijn de herentoiletten voorzien van waterloze urinoirs en zijn alle zittoiletten voorzien van kleine toiletreservoirs.

Wasstraat

Zowel met het water als de energie wordt zeer zuinig omgegaan bij de wasstraat. Er wordt voornamelijk gewassen met opgevangen hemelwater wat via een ondergrondse installatie verwerkt en gefilterd wordt. Ook is de speciaal ontworpen installatie voorzien van rotoren die dankzij lucht draaien, waardoor er een natuurlijke beweging ontstaat en er geen stroom benodigd is.

Tuinontwerp inheemse vegetatie

Rondom het gebouw zijn meerdere insectenhotels geplaatst zodat ook de allerkleinste bezoekers een fijn onderkomen hebben.

Ook interessant voor jou?

Loading …

Polestar Engineered optimalisatie uitgebreid met overboost functie

Hoe goed, fijn of mooi jouw Volvo ook is; wie met een kritisch oog kijkt, ziet altijd ruimte voor verbetering. Dán is er de Polestar Engineered optimalisatie. Hiermee rijd jij sneller en dynamischer dan ooit tevoren. Tegenwoordig omvat deze optimalisatie een nieuw embleem (wit in plaats van blauw) en overboost functie, naast de unieke eigenschappen die het al bood.

Polestar embleem niet langer blauw

Tot voor kort werd Polestar vrijwel direct gelinkt aan de kleur blauw. Ook het embleem dat de Engineered optimalisatie weerspiegelt, geplaatst op de achterzijde van jouw Volvo, was steevast uitgevoerd in de Zweedse kleur. Daar komt nu verandering in. Tegenwoordig is het Polestar embleem uitgevoerd in wit. Dit past beter in het sportieve, luxe exterieur van jouw Volvo. Let op: het Polestar embleem is niet los verkrijgbaar, maar wordt uitsluitend geleverd met een certificaat waardoor de echtheid aangetoond wordt.

Overboost functie

De nieuwe Volvo’s worden gebouwd op het SPA of CMA-platform. Na een aanpassing van het AWD-systeem van deze modellen, is de D5/68 dieselmotor nu voorzien van een zogeheten overboost functie. Hiermee neemt het vermogen toe met 15pk en 20Nm. Dit komt bovenop het verhoogde Polestar vermogen en werkt gedurende 20 seconden. Ga jij graag een stoplichtsprintje aan? Dan geef jij de auto’s naast jou voortaan het nakijken. Is jouw Volvo met D5/68 motor reeds Polestar geoptimaliseerd, dan wordt deze verhoging bij de volgende software-update doorgevoerd.

Polestar Enginereed optimalisatie

Onze monteurs kunnen de softwareoptimalisatie in circa een uur voor je verzorgen. Zij zijn hiervoor getraind en weten blindelings hoe te handelen. jouw originele garantie en onderhoudsintervallen worden niet beïnvloed door de Polestar Egineered optimalisatie. Schaft je een nieuwe Volvo aan? Dan kun jij deze voor slechts € 995,00 laten optimaliseren. Uiteraard wordt deze mogelijkheid ook geboden voor het gros van de bestaande Volvo’s. Hierbij bedraagt de eenmalige prijs € 995,00 of € 695,00 afhankelijk van het bouwjaar van jouw Volvo. Controleer hier of jouw bestaande Volvo in aanmerking komt voor de Polestar Engineered optimalisatie.

Wilt jij meer weten over de mogelijkheden van Polestar Engineered optimalisatie? Onze medewerkers staan jou graag te woord. Dit kan in de vestiging, telefonisch of via e-mail. Je vindt hier al onze contactgegevens. Het maken van een afspraak voor de optimalisatie kan eveneens via deze kanalen of direct online.

Ook interessant voor jou?

Loading …

Snel op pad met Volvo’s voorruit- en parkeerverwarming

Sta jij in de winter ook zo gehaast jouw autoruiten schoon te krabben? Het lijkt soms wel een eeuwigheid te duren: nadat het ijs verwijderd is en de condens is weggetrokken, kun je éindelijk op pad. Dat kan anders. Met een verwarmde voorruit, en indien gewenst zelfs parkeerverwarming, is jouw Volvo binnen een mum van tijd gereed voor vertrek.

​Autoruiten niet ijsvrij? Bekeuring!

Wist je dat jij een flinke bekeuring kunt krijgen wanneer de ruiten van jouw auto niet ijsvrij zijn? Dit geldt niet alleen voor de voorruit. Ook de zijruiten én de achterruit moet schoongemaakt zijn. Afgezien van het feit dat dit de veiligheid van jou en jouw medeweggebruikers in het gedrang brengt, is het wissen op een bevroren autoruit eveneens slecht voor jouw ruitenwissers.

Voordelen van voorruitverwarming
Wanneer jouw Volvo is voorzien van een geïntegreerde voorruitverwarming, is het grootste glazen oppervlak van de auto in een korte tijd ontdooid. Ook naar de achterruit hoef je natuurlijk niet om te kijken, waardoor alleen de zijruiten nog om handmatig werk vragen. Met de geïntegreerde voorruitverwarming wordt de ruit niet alleen ijsvrij gemaakt, maar het zorgt er eveneens voor dat alle condens razendsnel optrekt en jij van maximale zichtbaarheid geniet. Er lopen onzichtbare, verticale draden door de autoruit waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over de volledige ruit en iedere centimeter wordt meegenomen.

Parkeerverwarming

Naast voorruitverwarming biedt Volvo ook de mogelijkheid om parkeerverwarming aan jouw nieuwe auto toe te voegen. Hiermee worden de motor en het interieur automatisch verwarmd. Via de Volvo on Call applicatie stel je de gewenste vertrektijd in of start je de verwarming direct. Zo kun jij je nog een keer heerlijk omdraaien in jouw warme bed of nét dat tweede kopje koffie drinken waardoor je de dag ontspannen begint.

Zowel de verwarmbare voorruit als parkeerverwarming is een extra optie die je bij alle nieuwe modellen kunt selecteren. Heb jij een nieuwe Volvo op het oog? Vergeet dan zeker niet om deze optie(s) aan te vinken, dit scheelt jou veel tijd én frustratie tijdens koude perioden. Met verwarmbare ruitensproeierkoppen en heerlijk verwarmbare stoelen maak je het plaatje compleet en blijf jij de winter – hoe hardnekkig ook – de baas.

Ook interessant voor jou?

Loading …