Print deze pagina

Geniet van fiscale voordelen met een Volvo op grijs kenteken

Zakelijk rijden in de meest luxe bestelauto.

Harrie Arendsen biedt voor ondernemers de mogelijkheid om een standaard Volvo XC60*/XC90 om te bouwen tot een ‘ bestelauto’. Hierdoor komt de auto in aanmerking voor een grijs kenteken, wat mooie fiscale voordelen oplevert. Het beste van twee werelden komen samen in één auto: een compacte SUV met de eigenschappen van een bestelbus - praktisch én oogstrelend.

*De nieuwe XC60 modeljaar 2018 is niet om te bouwen tot een ‘bestelauto’.

Aanzienlijke belastingvoordelen met jouw Volvo XC60 of XC90

Bij de aanschaf van een auto met een grijs kenteken word je vrijgesteld van aanschafbelasting (BPM), dit scheelt al gauw een derde van de aanschafprijs. Ook is zowel de motorrijtuigenbelasting (MRB) als de verzekeringspremie aanzienlijk lager dan bij auto’s met reguliere kentekens. De belastingdienst heeft een aantal belangrijke voorwaarden gesteld aan het gebruik van bedrijfsmobiliteit met een grijs kenteken:

Om in aanmerking te komen voor de verlaagde motorrijtuigenbelasting dien je als ondernemer ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en te beschikken over een eigen btw-nummer. Daarnaast dient de auto op jouw naam geregistreerd te staan. Ook is een belangrijke vereiste dat minimaal 10% van de (op jaarbasis) gereden kilometers uitsluitend zakelijke doeleinden betreft. Gedurende een periode van vijf jaar dien je aan de bovenstaande voorwaarden te voldoen. Dit kan in eerste instantie misschien wat heftig en bindend klinken, maar de praktijk wijst gelukkig uit dat het een sterke en efficiënte constructie is.

Een XC60/XC90 ombouwen tot een ‘bestelauto’

Je kunt helaas niet ‘zomaar’ een auto (aanschaffen en) overzetten op een grijs kenteken. Hiervoor dient de betreffende auto aan een aantal belangrijke eisen te voldoen. Uiteraard beschikt Harrie Arendsen over deze eisen en bouwen zij jouw XC60 of XC90 probleemloos om, zodat deze op grijs kenteken gezet kan worden. Zo wordt er achter de voorstoelen een tussenschot geplaatst, wordt de achterbank vervangen door een vlakke bodem en worden de ramen achterin geblindeerd ter bescherming van de vervoerde goederen. En hoewel er wordt gesproken van een grijs kenteken, is en blijft de fysieke plaat ‘gewoon’ vertrouwd geel van kleur. Wel is bij deze categorie auto’s het kenteken zelf iets afwijkend: deze begint altijd met de letter ‘B’ of ‘V’.

Wanneer je reeds een XC60 of XC90 bezit, zijn er mogelijkheden om deze om te bouwen naar de maatstaven van een grijs kenteken. Het is afhankelijk van de afmetingen van de auto of deze omgebouwd kan worden.

Ben jij een ondernemer en klinkt zo’n luxe, ruime (bestel-)auto met een grijs kenteken jou als muziek in de oren? Wij nemen onder het genot van een heerlijke kop koffie graag alle opties met je door! Als je rechts in het formulier jouw gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie Volvo ombouwen?

Contact

‹ Terug naar het overzicht
Deel mij: