Print deze pagina

Volvo XC40 finalist auto van het jaar 2018

De zeven kanshebbers voor de titel Auto van het Jaar 2018 zijn geselecteerd. Kanshebber voor deze prestigieuze titel de compleet nieuwe Volvo XC40.

Volvo XC40 finalist auto van het jaar 2018

De finalisten voor de titel Auto van het Jaar 2018 zijn bekend! Europese autojournalisten hebben uit een longlist van 35 modellen in totaal zeven finalisten voor de prestigieuze autoprijs geselecteerd. Eén van de zeven geselecteerde finalisten is de nieuwe Volvo XC40.

De onderscheiding “Car Of The Year” helpt de consument bij zijn keuze voor een nieuwe auto. De Car Of The Year award is voor de auto-industrie een grote erkenning van de kwaliteit en innovatie van het product.

De laatste uitvoerige test!

In Februari 2018 worden de zeven finalisten nogmaals uitvoerig getest op een testcircuit in Frankrijk bij Parijs. De juryleden kunnen dan nog één keer met alle genomineerde auto’s rijden alvorens de punten verdeeld worden. Elk jurylid kan middels een stemformulier stemmen op de zeven genomineerden auto’s. Ieder jurylid mag 25 punten verdelen over tenminste 5 auto’s (verdelen over 6 of 7 auto’s mag ook). Zijn favoriete auto mag hij maximaal 10 punten geven, deze auto staat op plaats 1. Elk jurylid mag maximaal één auto op de eerste plaats zetten met maximaal 10 punten.

Car Of The Year 2018

Op de Autosalon van Genéve begin maart 2018 worden de stemmen geteld en zal de winnaar bekend gemaakt worden. ANWB heeft de Volvo XC40 al uitvoerig getest. Benieuwd naar de eindoordeel van de ANWB over de XC40? Bekijk de review van Gert Wisse hieronder.

Review VOLVO xc40

“Van binnen en van buiten een hele echte Volvo”


‹ Terug naar het overzicht
Deel mij: