Zakelijk leasen van een youngtimer: goed voor plezier én portemonnee!

Een youngtimer – een auto van 15 jaar en ouder – wordt in de regel al gauw gezien als een kostbaar vervoermiddel, wat eerder nostalgisch dan echt financieel aantrekkelijk is. Dat er ook voordelige mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld door het zakelijk leasen van een klassieke auto, is over het algemeen niet of minder bekend. Daar brengen wij met deze blog graag verandering in.

Youngtimer zakelijk leasen

Mensen rijden een youngtimer om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat zij warme herinneringen koesteren aan een speciaal model of omdat de auto ‘gewoon al jaren goed rijdt’. Betrouwbaarheid staat voor veel classic rijders dan ook vaak voorop. Zelden wordt een youngtimer zakelijk gereden specifiek omdat het fiscaal voordelig is. Het concept ‘leasen’ wordt in de meeste gevallen nog altijd geassocieerd met het rijden van een splinternieuwe auto. Niet nodig, want ook auto’s met behoorlijk wat jaren op de teller zijn geschikt voor een scherpe leaseconstructie. 

Bijtellingspercentage youngtimer gebaseerd op dagwaarde

Voor de zakelijke rijders is er een aantrekkelijk aanbod wanneer je een auto van 15 jaar en ouder leaset. Hierbij wordt de bijtelling over de daadwerkelijke dagwaarde van de auto – en niet de cataloguswaarde – berekend. Hoewel het bijtellingspercentage met maximaal 35% (afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van de auto) flink hoger is dan bij nieuwe auto’s, is het leasebedrag nog altijd aanzienlijk lager. Gemiddeld leaset je al een Youngtimer voor een bedrag tussen de €100,- en € 250,- per maand. Wij geven jou graag een rekenvoorbeeld:

Rekenvoorbeeld nieuwe Volvo en youngtimer
Nieuwe VolvoVolvo youngtimer Financial Lease
Fiscale waarde: € 55.000,-Dagwaarde € 7.900,-
Bijtellingspercentage: 22%Bijtellingspercentage: 35%
Bedrag per maand bruto: € 1.008,-Bedrag per maand bruto: € 230,-
Bedrag per maand netto: € 500,-Bedrag per maand netto: € 115,-
Ben jij een zakelijk rijder en zie jij een youngtimer wel zitten?

In ons occasionaanbod vindt jij altijd een aantrekkelijk aanbod youngtimers. Wij maken, onder het genot van goede koffie, graag een vrijblijvende rekensom voor een financial leaseconstructie van jouw ideale Volvo. Wil je hier meer over weten, laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Ook interessant voor jou?

Loading …