Print deze pagina

Zakelijk leasen met een youngtimer: goed voor plezier en portemonnee

Zakelijk een youngtimer leasen? Lees hier alles over in dit blog.

Youngtimer zakelijk leasen

Een youngtimer (een auto van 15 jaar en ouder) wordt in de regel al gauw gezien als een kostbaar vervoermiddel, wat eerder nostalgisch dan echt financieel aantrekkelijk is. Dat er voordelige mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld een klassieke auto in de zakelijke lease, is over het algemeen niet of minder bekend. Daar brengen wij met deze blog graag verandering in, want Harrie Arendsen omarmt iedere Volvo(rijder).

Mensen rijden een youngtimer om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat zij warme herinneringen koesteren aan een speciaal model of omdat de auto ‘gewoon al jaren goed rijdt’. Betrouwbaarheid staat voor veel classic rijders dan ook vaak voorop. Zelden wordt een youngtimer zakelijk gereden specifiek omdat het fiscaal voordelig is. Het concept ‘leasen’ wordt in de meeste gevallen nog altijd geassocieerd met het rijden van een splinternieuwe auto. Niet nodig, want ook auto’s met behoorlijk wat jaren op de teller zijn geschikt voor een scherpe leaseconstructie.

Bijtellingspercentage youngtimer gebaseerd op dagwaarde

Voor de zakelijke rijders is er een aantrekkelijk aanbod wanneer je een auto van 15 jaar en ouder leaset. Hierbij wordt de bijtelling over de daadwerkelijke dagwaarde van de auto - en niet de cataloguswaarde - berekend. Hoewel het bijtellingspercentage met maximaal 35% (afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van de auto) flink hoger is dan bij nieuwe auto’s (4-22%), is het leasebedrag nog altijd aanzienlijk lager. Gemiddeld lease je al een youngtimer voor een bedrag tussen de € 100,00 en € 250,00 per maand. Wij geven je graag een rekenvoorbeeld:

Rekenvoorbeeld nieuwe Volvo en Youngtimer

Nieuwe VolvoVolvo Youngtimer
Fiscale waarde: €30.000Dagwaarde €10.000
Bijtellingspercentage: 22%Bijtellingspercentage: 35%
Bedrag per maand bruto: €550,-Bedrag per maand bruto: €292,-
Bedrag per maand netto: €231,-Bedrag per maand netto: €122,5

Ben jij een zakelijk rijder en zie jij een youngtimer wel zitten?

In ons occasionaanbod vind je altijd een aantrekkelijk aanbod youngtimers. Wij maken, onder het genot van een kop verse koffie, graag een vrijblijvende rekensom voor een leaseconstructie van jouw ideale youngtimer. Wil je hier meer over weten, laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Meer informatie Youngtimer leasen

‹ Terug naar het overzicht
Deel mij: