FAQ Care By Volvo

Heb jij nog een vraag of wil je nog wat meer informatie? Wellicht vind jij je antwoord in onze veelgestelde vragen.


Wat is de contractduur voor een Care By Volvo-abonnement?

Alle Care by Volvo abonnementsauto’s worden standaard geleverd met een flexibel contract, waarbij je met een opzegtermijn van slechts 3 maanden van auto kunt wisselen of kunt stoppen. Voor de volledig elektrische XC40 Recharge kun je kiezen voor de gebruikelijke opzegtermijn van 3 maanden of voor een vaste looptijd van 48 maanden, afhankelijk van jouw voorkeur. Beide abonnementen omvatten een proefperiode van 30 dagen zonder opzegtermijn (alleen voor nieuwe klanten).


Wanneer begint de abonnementsperiode?

Uw Care by Volvo abonnement begint zodra jij jouw eerste auto hebt ontvangen.


Hoe kan ik zo snel mogelijk beginnen met mijn Care By Volvo-abonnement?

Als je snel een auto nodig hebt, biedt onze voorraad de uitkomst. Deze auto‘s worden binnen 30 dagen na ontvangst van de vooruitbetaling geleverd. Zo kun je binnen enkele weken op weg. Is de gewenste auto uit het aanbod niet uit voorraad leverbaar? Dan kunnen we de auto bestellen.


Worden alle Care By Volvo modellen nieuw gemaakt?

De auto‘s van Care by Volvo zijn gloednieuw, ongeacht of de auto uit voorraad of op bestelling wordt geleverd.


Hoe lang is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van de auto die u kiest. Als u snel over een auto wilt beschikken, kunt u het beste een voorraadauto kiezen. Deze auto‘s hebben we op voorraad en worden na ontvangst van je vooruitbetaling binnen 30 dagen geleverd. Als de auto uit het aanbod niet direct leverbaar is, dan wordt deze besteld en is de levertijd afhankelijk van het gekozen model, de uitvoering en de aandrijving.


Wat is het verschil tusse Care by Volvo en Private Lease?

Care by Volvo is een flexibel, alles-in-één abonnement dat je toegang geeft tot een nieuwe Volvo voor een transparant vast bedrag per maand. Zaken als verzekeringen, reparatie & onderhoud maar ook winterbanden zijn allemaal bij het abonnement inbegrepen. Met een opzegtermijn van slechts 3 maanden heb je geen lange termijn verplichting zoals dat bij Private Lease gebruikelijk is. Daarnaast geniet je van aanvullende voordelen zoals o.a. direct vervangend vervoer, 24/7 Pechhulp, Winterbanden, Volvo On Call en Car Care.


Wat is het verschil tussen een voorraadauto en auto die besteld wordt?

Een voorraadauto is al kant-en-klaar en kan binnen 30 dagen geleverd worden. Als de gewenste auto uit het aanbod niet uit voorraad leverbaar is, wordt de auto besteld met dezelfde specificaties. De levertijd hangt af van het gekozen model. Er zijn verder geen verschillen in prijs en voorwaarden.


Kan ik accessoires toevoegen?

Een semi-elektrische trekhaak is een standaard accessoire van Care by Volvo. Als je zelf al beschikt over mobiele accessoires van Volvo (zoals een dakkoffer) mag je die natuurlijk voor jouw auto gebruiken. Het is niet toegestaan om een retrofit of vaste accessoires te installeren. Neem voor vragen contact op met onze klantenservice.


Financiële toetsing en acceptatie

Uit welke stappen bestaat het acceptatieproces?

1. Automatische verificatie van identiteit 

2. Kredietbeoordeling 

3. Controle tegen het witwassen van geld 

4. Verificatie van uw bankgegevens 

Indien nodig kunnen we nog aanvullende documenten vragen ter verificatie van de identiteit en financiële situatie.


Wordt het abonnement als lening aan stichting BKR geregistreerd?

Nee, jouw Care by Volvo abonnement wordt niet als lening bij BKR geregistreerd.


Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder