Nieuwenhuijse Groep neemt Volvo-dealer Harrie Arendsen over

Nieuwenhuijse Groep neemt Volvo-dealer Harrie Arendsen over


De Nieuwenhuijse Groep heeft met trots aangekondigd dat zij per 1 januari 2024 de succesvolle overname van Volvo-dealer Harrie Arendsen hebben afgerond. Met deze strategische zet breidt de Nieuwenhuijse Groep uit naar negen vestigingen en verdubbelt zij haar activiteiten op het gebied van Volvo.

Sinds 1968 is Harrie Arendsen een gewaardeerde Volvo-dealer met vestigingen in Almelo, Hengelo, Doetinchem en Zevenaar. Het bedrijf telt 130 medewerkers, die allen meegaan in de overname.

“Dit stelt ons in staat om ook naar de toekomst toe een relevante speler te blijven”, aldus commercieel directeur Frank Moormann. De groei in termen van vestigingen en activiteiten onderstreept de ambitie van het bedrijf om haar klanten een breed scala aan hoogwaardige diensten te blijven bieden.

De bedrijfsactiviteiten van de overgenomen Volvo-dealer zullen worden voortgezet onder de vertrouwde naam Harrie Arendsen. Technisch directeur Jelle Nijman benadrukt: “Wij hechten waarde aan de goede naam die door de jaren heen is opgebouwd, daarnaast past dit familiebedrijf helemaal bij het DNA van onze bedrijven.”

Frank Arendsen zegt: “Met Volvo Nieuwenhuijse als nieuwe eigenaar van Harrie Arendsen, gaat het bedrijf een mooie toekomst tegemoet. De verkoop van het Volvo familiebedrijf is een strategische beslissing die past bij onze langetermijnvisie. We zijn ervan overtuigd dat deze overdracht van eigendom zal resulteren in nieuwe mogelijkheden voor zowel Harrie Arendsen als Nieuwenhuijse. We willen onze oprechte dank betuigen aan het toegewijde personeel, onze klanten en Volvo Cars Nederland voor hun jarenlange steun.”

Met deze overname kijkt de Nieuwenhuijse Groep vol vertrouwen naar de toekomst. De Nieuwenhuijse Groep met Volvo vestigingen in Apeldoorn, Zwolle, Meppel, Zutphen en Raalte is ook eigenaar van MAX’S Mobility, Heritage Customs en fietsspeciaalzaak Stappenbelt Specialized Concept Store. De vestigingen Almelo Doetinchem, Hengelo en Zevenaar worden daar nu aan toegevoegd.

<strong>Volvo-dealer Harrie Arendsen voor vierde keer op rij ‘Erkend Duurzaam Premium’ gecertificeerd</strong>

Volvo-dealer Harrie Arendsen voor vierde keer op rij ‘Erkend Duurzaam Premium’ gecertificeerd

Ook in 2023 is Volvo-dealer Harrie Arendsen – onderdeel van mobiliteitsbedrijf MOOVZ – Erkend Duurzaam Premium gecertificeerd. Het is de vierde keer dat de organisatie dit certificaat – uit handen van het IvDM – in ontvangst neemt en het bewijst eens te meer dat Harrie Arendsen in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. In 2017 ontving men deze onderscheiding voor de eerste keer.

‘We zijn ontzettend trots dat het ons wederom is gelukt dit certificaat te behalen’, aldus Mascha Roelvink, Facility Manager van MOOVZ. Ze vervolgt: ‘Deze erkenning geldt namelijk niet alleen voor Harrie Arendsen, maar ook voor onze zusterbedrijven Pedaleur Bikes, Velor, Leezer Bikegear en onze holding MOOVZ. Dat maakt het uniek, voor ons en ook voor de branche!’

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is inmiddels al vele jaren een belangrijke pijler binnen Harrie Arendsen. Het kenmerkt hun DNA. De organisatie is continue bezig om haar footprint verder te verkleinen. ‘Zo zijn we naast Doetinchem en Hengelo inmiddels ook bezig Harrie Arendsen in Zevenaar van zonnepanelen te voorzien, maken we enkel gebruik van 100% groene stroom, zijn alle locaties uitgerust met LED verlichting en voeren we een duidelijk en vooruitstrevend afvalstromenbeleid’, aldus Roelvink.

Ook als werkgever blijft Harrie Arendsen op dit gebied in ontwikkeling. ‘Duurzaam betekent ook dat er aandacht is voor het welzijn van medewerkers, in al haar facetten. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Zakelijk en privé. We hebben hiervoor de ‘Coachdesk’ opgericht, waarbij professionals op verzoek van medewerkers het gesprek aan gaan en handvatten bieden. En we zijn onlangs gestart met een pilot om woon-werkverkeer per speed-pedelec af te leggen. Aan deze pilot doen enkele medewerkers en klanten mee’, zo vervolgt Quintus Stinissen, Manager Cars binnen Harrie Arendsen. Want ook aan de klant wordt gedacht bij deze dealer. ‘We hebben al enige jaren een groot aantal e-bikes rijden in onze vervangend vervoer vloot, denken mee in de vorm van een haal- en brengservice via onze Klantentaxi en voorzien indien gewenst in een rijtraining om een optimale rijervaring en efficiënt brandstofverbruik na te streven. Allemaal voorbeelden van hoe we het nóg beter willen doen’, aldus Stinissen.

Op het MVO vraagstuk heeft holding MOOVZ dan ook 96 van de in totaal 100 punten gescoord. Uniek en een factie hoger dan in 2021, toen men 95 punten behaalde. Hun partner Volvo, importeur van het merk in Nederland, behaalde onlangs het Erkend Duurzaam Plus certificaat. ‘Het toont aan dat we beide vanuit aandacht werken aan een duurzame vorm van mobiliteit en waarde hechten aan milieu en klimaat. Het feit dat vanuit de fabrikant in Zweden al sinds enkele jaren volledig wordt ingezet op een elektrische toekomst bekrachtigt dat’, zo sluit Roelvink af.

YES! Wij hebben de Customer Satisfaction Award 2022 ontvangen!

YES! Wij hebben de Customer Satisfaction Award 2022 ontvangen!

Team Zevenaar heeft voor het zevende jaar op rij een dergelijke onderscheiding ontvangen. Een award die wordt uitgereikt door Volvo Car Nederland aan dealers met een hoogwaardig serviceniveau en de hoogste klanttevredenheid. Behoren tot de selecte groep Volvo-dealers die deze onderscheiding in ontvangst neemt went nooit en blijft bijzonder.

Vol enthousiasme werkt het hele team van Harrie Arendsen Zevenaar gedurende het jaar aan de beste ervaring en service voor klanten. Deze prestigieuze award is dan ook een bekroning op inzet en toewijding.

‘Vanuit onze visie ‘Jou verder helpen’ gaan we enkel voor de allerbeste kwaliteit en dienstverlening. Dat zit ‘m in het schenken van een goede kop koffie of thee, het aanbieden van werkruimte voor de klant en ook in de mogelijkheid gebruik te maken van een van onze klantentaxi’s. Maar ook in het versturen van een korte video-impressie wanneer een klant zijn of haar auto voor reparatie in onze werkplaats heeft staan. Een manier om klantvragen met beeld te beantwoorden en de totstandkoming van de factuur inzichtelijk te maken. Het overtreffen van de klantverwachting, daar worden we blij van. En uiteraard monitoren we de output, alleen dan kunnen we blijven verbeteren. Met wederom een hoge klanttevredenheidsscore op zak, staan we als team ook in 2023 weer voor onze klanten klaar en willen we hen een premium klantervaring bieden’, aldus Dirk Breukink (Teamleider Cars Gelderland).

Bij Volvo draait het niet alleen om optimale verkeersveiligheid, duurzaamheid en freedom to move, maar ook om de hoogste klanttevredenheid. Als premium merk wil Volvo Car Nederland dan ook voortdurend bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en dienstverlening van de Nederlandse Volvo-dealerorganisatie op het gebied van klanttevredenheid en training. Het eigen Award-programma voor dealers speelt hierbij een belangrijke rol.

𝗬𝗘𝗦! 𝗪𝗶𝗷 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗘𝗿𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝗴𝗲𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲𝗲𝗿𝗱!

𝗬𝗘𝗦! 𝗪𝗶𝗷 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗘𝗿𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝘂𝗺 𝗴𝗲𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲𝗲𝗿𝗱!

Wij zijn sinds december 2021 het eerste officiële Erkend Duurzaam Premium mobiliteitsbedrijf. Een certificaat dat wordt uitgereikt door IvDM en hét bewijs dat wij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd. Waar het certificaat eerder alleen werd uitgereikt in de autobranche, is het nu ook voor mobiliteitsbedrijven mogelijk om deze titel te bemachtigen. Dit betekent dat niet alleen Harrie Arendsen is gecertificeerd, maar ook Pedaleur Bikes en MOOVZ. En daar zijn we trots op!

Maar wat betekent Erkend Duurzaam Premium concreet in de dagelijkse praktijk?

Op die vraag heeft Mascha – Operationeel directeur – een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld gebruikmaken van meerdere afvalstromen waarbij we zoveel mogelijk recyclen en zijn zowel onze locaties in Hengelo als Doetinchem voorzien van zonnepanelen. Bij Pedaleur Bikes zijn we momenteel de mogelijkheden van het hergebruiken van fietsenbanden aan het onderzoeken, zijn we in gesprek met leveranciers om verpakkingsmaterialen te reduceren en zijn beide winkels afgelopen jaar compleet verbouwd waarbij alle verlichting is vervangen voor LED verlichting. Verder gaan we zuinig om met energie, hebben we groene stroom én zijn we stap voor stap onderweg naar papierloos werken.

Als werkgever betekent duurzaam ondernemen dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Neem bijvoorbeeld de gehoorbescherming voor de medewerkers in de werkplaats. Daarnaast wordt er op dit moment onder andere gewerkt aan een fietsplan voor alle medewerkers om duurzaam vervoer te stimuleren. Op het MVO vraagstuk hebben we zelfs 95 van de in totaal 100 punten gescoord. Een unieke prestatie!”

In gesprek met Frank

In gesprek met Frank over de ontwikkelingen bij Harrie Arendsen

09 juli 2021

Bij Harrie Arendsen zijn momenteel veel ontwikkelingen gaande. Enerzijds gevoed door de branche waarin men actief is, anderzijds ook zeker door de ambities van de organisatie zelf. Veranderende wet- en regelgeving, hogere eisen aan de locaties, de ‘stroomversnelling’ die elektrisch rijden heet en een veranderende mobiliteitsbehoefte van klanten zijn hier voorbeelden van. Reden om met directeur Frank Arendsen in gesprek te gaan en hem te vragen naar de laatste stand van zaken.

“Hé Frank! Zeg, kun je ons even bijpraten? Wat gebeurt er de laatste tijd allemaal?”

Frank: “Sinds anderhalf jaar bevinden wij ons in een transformatie van uitsluitend autodealer naar volwaardig mobiliteitsbedrijf. Op het moment dat ik bekendmaakte dat we naast Volvo’s ook fietsen gingen aanbieden, werd er enorm opgekeken. Toch was ik toen al van mening dat een comfortabele e-bike een serieus alternatief voor de auto zou worden, ook in het woon-/werkverkeer. Het begon met de overname van Wielerhuis de Pedaleur in Doetinchem, dat wij vervolgens omdoopten tot Pedaleur Bikes aangezien we naast sportfietsen ook urban fietsen (e-bikes, vouwfietsen en bakfietsen)aan ons assortiment hebben toegevoegd. Daarna volgde Goossens in Velp, die we eveneens hebben omgedoopt én binnenkort openen we een Pedaleur Bikes Urban Store in de binnenstad van Arnhem.

De keuze voor het aanbieden van fietsen is ontstaan vanuit mijn eigen enorme passie, maar vooral gemotiveerd door ontwikkelingen in de manier waarop mensen zich verplaatsen. Wil je in de toekomst nog bestaansrecht hebben, dan bewegen wij mee met de ontwikkeling die er gaande is. Het aandeel auto’s wordt niet zozeer kleiner, maar het aandeel fietsen wel veel groter. Je ziet het bijvoorbeeld terug aan de speed pedelec. Een snelle e-bike waarmee je tot 45 kilometer per uur rijdt en langzamerhand de wegen overneemt. Deze rijders gingen tot voor kort ongetwijfeld nog met de auto naar het werk. Net als de elektrische bakfietsen die inmiddels een serieuze vervanger van een tweede auto zijn geworden.”

Tof! We hebben gehoord dat je naast auto’s en fietsen nóg een segment gaat aanbieden?

“Klopt. De Volvo’s waren onze eerste- en de fietsen de tweede stap naar een innovatief mobiliteitsbedrijf. Binnenkort komen daar lichte bedrijfswagens bij, onder de noemer Vans. Hiermee richten we ons in eerste instantie op het MKB.

Officieel hebben we binnenkort dus drie pijlers: Cars, Bikes en Vans. Voorheen deden we alles vanuit ‘Harrie Arendsen’, maar inmiddels zijn we méér dan de bekende naam die uitsluitend Volvo’s verkoopt. Om van deze drie takken van sport één collectief te maken, hebben we besloten hier een holding boven te plaatsen. Moovz is de naamEen holding van waaruit we als totaalaanbieder van mobiliteit kunnen profileren richting onze klanten en leveranciers, maar ook bijdraagt aan de interne structurering, strategische inkoop, het borgen van de bedrijfscultuur én het werkvolume. Want als ik iets belangrijk vind, is het wel om onze mensen werk te kunnen blijven bieden. Nu en in de toekomst.

Moovz is afgeleid van de Engelse vertaling voor beweging. Want dat is precíes waar wij als organisatie voor staan: vooruitgang, in beweging blijven. Als organisatie zelf, maar ook in het meebewegen met de ontwikkelingen in de branche én – voor ons de allerbelangrijkste – meebewegen met onze klanten. Moovz is overigens geen merknaam waarmee we proactief naar buiten treden. We zullen klanten vanuit Harrie Arendsen of Pedaleur Bikes blijven bedienen, zoals ze dat op dit moment al van ons gewend zijn.”

Heeft dit nog consequenties?

“Wanneer je dergelijke keuzes maakt, ga je ook kritisch kijken op welke locaties je gevestigd bent. Dat heeft ervoor gezorgd dat we hebben besloten om de locatie Ruurlo per 1 augustus op een andere manier vorm te geven, namelijk als hoofdkantoor van Moovz en daarnaast als thuisbasis van onze compleet nieuwe businessunit: Vans. Vanuit deze nieuwe businessunit gaan wij ons richten op (lichte) bedrijfswagens van het merk LEVC, waar we afgelopen jaar dealer van zijn geworden. En hebben we de ambitie om meer jong gebruikte bedrijfswagens van verschillende merken hieraan toe te voegen.Voor de klanten van Ruurlo wordt een loket ingericht waar zij terecht kunnen voor kleine handelingen zoals vervangen van een lamp of het repareren van een lekke band. Bij onderhoud bieden wij haal- en brengservice aan zoals je van ons gewend bent.

Wat enorm spannend om na al die jaren de invulling van de Ruurlose locatie zo rigoureus om te gooien. Toch?

“Heel eerlijk? Deze veranderingen zijn wel zaken die mij flink hebben beziggehouden. En nog steeds. Dit is natuurlijk een beslissing die niet van de een op de andere dag gemaakt is. Maar je moet het dak repareren als het mooi weer is en niet als het al regent. Het is een weloverwogen keuze: Volvo vraagt behoorlijke investeringen van een Volvo Erkend Servicepunt en die betalen zich nu eenmaal niet meer op iedere hoek van de straat uit. Tel daar het thuiswerken, de ontwikkeling naar volledige elektrificatie (minder onderhoud) en de groeiende online verkoop bij op, en je hebt maar één echte keuze. Want hoe ingewikkeld ik het ook vind om locatie Ruurlo anders in te richten; aan het eind van de dag blijft het wel een businesscase die moet kloppen. We investeren in groei en in de toekomst. Mobiliteit is daarbij ons kader. Want door mobiliteit te leveren, leveren we een stukje onafhankelijkheid en daar wordt iedereen een blijer mens van.”

Het klinkt als een mooie ontwikkeling. Heeft dit nog praktische gevolgen voor de andere locaties?

“We hebben besloten om de vier locaties samen te voegen tot twee teams, waar de klant voor het complete plaatje terecht kan: van verkoop nieuw tot occasions en onderhoud. Team Gelderland bestaat uit Zevenaar en Doetinchem, team Overijssel uit Hengelo en Almelo. Het zorgt voor een verbindende factor tussen de twee locaties in het team, waarbij er nog beter samengewerkt wordt en we letterlijk van elkaar leren. We doen het tenslotte allemaal samen.”

Tot slot: ik heb vernomen dat jullie de dienstverlening nog verder uitbreiden. Klopt dat?

“Omdat we streven naar het ontzorgen van onze klanten, starten we inderdaad met een mobiele showroom waarmee we de gewenste auto naar de klant toebrengen. Dit kan zijn voor een proefrit, maar ook voor de aankoop van een nieuwe auto. En de inruilauto, die nemen wij gewoon weer mee terug! Want hoeveel veranderingen we achter de schermen ook doorvoeren: onze klanten verder helpen staat voor ons altijd op nummer 1.

Heb je vragen over de veranderingen? Bel of mail ons gerust, of wandel even jouw locatie binnen. Want wat er ook gebeurt: we blijven te allen tijde de partner die jou met veel passie, aandacht en enthousiasme verder helpt – of je nu in een auto, bedrijfsbusje of op een fiets stapt.

Met hartelijke groet,

Ook interessant voor jou?

Loading …

Volvo-dealer Harrie Arendsen neemt tweede fietsenwinkel over!

26 november 2020 Met trots kunnen wij jullie meedelen dat Harrie Arendsen per 1 februari 2021 eigenaar wordt van Goossens Tweewielers uit Velp!

Ten eerste: Gefeliciteerd! Het is mooi wanneer twee individuele wensen samenkomen tot één gezamenlijke oplossing.

‘’Bedankt! Daar zijn wij ook erg blij mee,’’ vertellen Richard Goossens en Esther Veltmaat – eigenaren van Goossens Tweewielers Velp: ‘’In 13 jaar tijd hebben we samen met ons team een geweldige fietsenwinkel opgebouwd met een fijne klantenkring, een ruim assortiment en mooie kwaliteitsmerken. Voor ons is nu het punt bereikt dat hier een grotere organisatie achter moet komen te staan. Een organisatie die datgene wat nu is opgebouwd omarmt, maar ook de visie, expertise en capaciteit in huis heeft om de volgende stap te zetten.’’

‘’En wij hebben al langere tijd de ambitie om Pedaleur Bikes uit te breiden zodat we de fietstak professioneler kunnen organiseren,’’ vult Frank Arendsen aan. ‘’Wij zijn een totaalaanbieder van mobiliteit, waarbij een auto of fiets slechts een middel is. Met deze overname zijn we in staat om niet alleen in de regio Doetinchem, maar ook in de regio Arnhem een breder aanbod in mobiliteit te faciliteren voor onze klanten.’’

Esther reageert: “Dat is precies hetgeen wat wij voor ogen hadden voor onze fietsenwinkel. Een grotere organisatie die onze winkel kan voortzetten op een professionele manier.’’

Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen?

Richard: ‘’Een eigen fietsenwinkel vergt veel tijd en op een gegeven moment hebben we aan onszelf de vraag gesteld of we dit nog wel willen. Willen en kunnen we zó veel tijd steken in een eigen winkel die elk jaar blijft groeien? Het antwoord hierop – na veel wikken en wegen – was nee. Een lastige keuze, omdat we lief en leed in de zaak hebben gestopt.

We besloten om op zoek te gaan naar een partij om het stokje over te dragen. Toen Esther en ik vernamen dat Harrie Arendsen begin dit jaar een meerderheidsbelang in Pedaleur Bikes had gekocht, zijn we vervolgens via een gezamenlijke kennis met elkaar in contact gekomen. Toeval bestaat niet!’’

Frank vult aan: ‘’Goossens is een prachtige winkel met veel potentie om het verder uit te bouwen. Wij geloven sterk in het verder verbreden van ons portfolio in mobiliteit en hebben om die reden al langer het idee om de fysieke locaties van Pedaleur Bikes verder uit te breiden. Dat deze mogelijkheid juist nú voorbij komt, voelt dan ook als het ultieme moment. Uitbreiding in de regio Arnhem lag in onze planning, de winkel is goed bereikbaar en ‘onze achtertuin’ grenst aan Nationaal Park Veluwezoom. Hoe mooi wil je het hebben? Voor ons voldoende aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan. En zo is de bal gaan rollen.’’

Wat was voor jullie, Richard en Esther, belangrijk bij het zoeken naar een geschikte kandidaat voor de overname?

Esther: ‘’Ten eerste een servicegerichte organisatie. In de afgelopen jaren hebben wij er alles aan gedaan om de beste service te bieden aan onze klanten. We hebben een relatie met ze opgebouwd, waardoor het voor ons essentieel is dat dit serviceniveau tenminste wordt voortgezet.

Bij ons eerste bezoek aan Harrie Arendsen werd direct duidelijk dat ook zij ontzettend servicegericht zijn. Ze gaan hierin zelfs een stapje verder, werken vanuit een visie en missie waarin de klant centraal staat en baseren daar hun besluiten richting de toekomst op. Ik sta er niet van te kijken als het serviceniveau nog verder uitgebreid gaat worden.’’

Door de groei van de afgelopen jaren is Goossens verder ook toe aan een stukje professionalisering,’’ gaat Esther verder. ‘’Wanneer er een organisatie als Harrie Arendsen achter staat, biedt dat de mogelijkheid om bijvoorbeeld marketing en HR professioneel in te richten.’’

Frank vult aan: ‘’Uiteindelijk is het voor een organisatie essentieel om de juiste mensen op de juiste plek te hebben. Dat ze zich blijven ontwikkelen en dat het talent optimaal benut wordt. Wanneer er een grotere organisatie achterstaat, komt hier meer tijd, capaciteit en kennis voor vrij.

Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat wanneer je als eigenaar van een fietsenwinkel en van ’s ochtends tot ’s avonds laat op de werkvloer staat, zaken als bijvoorbeeld marketing en HR niet de hoogte prioriteit krijgen. En als het ’s avonds laat is, je ook denkt: ‘’Het is voor vandaag wel mooi geweest.’’

En Frank, wat is voor jou de reden om nog een fietsenwinkel over te nemen?

Frank: “Het palet van onze producten en diensten maakt dat wij mobiliteit kunnen bieden. Maar om dat te kunnen bieden, heb je ook een bepaalde dekkingsgraad nodig in het land. Het is essentieel dat klanten dichtbij huis gebruik kunnen maken van onze service. Zo zijn we momenteel ook aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om service op locatie aan te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het halen en brengen van de fiets voor een onderhoudsbeurt of een demofiets testen aan huis.

Verder is vitaliteit een thema dat steeds belangrijker wordt. Mensen willen meer bewegen én worden meer gestimuleerd om te bewegen. Door bijvoorbeeld de media, de omgeving maar ook door steeds meer werkgevers. Hoe mooi is het om hierin te kunnen faciliteren zodat mensen de dagelijkse beweging kunnen combineren met bijvoorbeeld woon/werkverkeer? Of dat ze in de vrije tijd op de racefiets of mountainbike kunnen stappen.

En tot slot breiden wij graag uit in fietsmobiliteit vanwege onze visie op duurzaamheid. Deze tweede fietsenwinkel draagt namelijk bij aan de CO2-footprint van het merk Harrie Arendsen.’’

Een overname brengt natuurlijk ook aardig wat veranderingen met zich mee. Blijft de naam bijvoorbeeld hetzelfde?

“Nee, Goossens Tweewielers Velp gaat per 1 februari 2021 verder onder de naam Pedaleur Bikes by Harrie Arendsen,’’ vertelt Frank. ‘’Hierdoor is de tweede vestiging van Pedaleur Bikes een feit!’’

Hoe reageerde het personeel?

Richard vertelt: ‘’Toen wij de knoop hadden doorgehakt om te stoppen met de fietsenwinkel, hebben we direct het personeel hierin betrokken. Dat was wel even schrikken, maar we hebben ze gelukkig direct gerust kunnen stellen dat we er alles aan zouden doen om een geschikte kandidaat te vinden om het stokje over te dragen.

Toen wij het goede nieuws konden vertellen dat de overname rond was, reageerde ze erg positief en enthousiast. Natuurlijk omdat de winkel waar ze zich dagelijks voor inzetten blijft bestaan, maar ook toen ze hoorden dat Harrie Arendsen erachter zat. Ze waren door de overname van Pedaleur Bikes al bekend met Harrie Arendsen en zagen direct de vele voordelen in.’’

‘’En nu we het toch over het personeel hebben,’’ vult Frank aan. ‘’We zijn opzoek naar extra createurs van fietsgeluk, voor zowel in Velp als in Doetinchem! ’’

Blijven jullie wel een van de gezichten binnen de vestiging Velp, Richard en Esther?

Richard: ‘’Ik blijf actief binnen de vestiging in Velp in de functie van verkoopadviseur en Esther stapt uit en gaat zakelijk gezien een ander pad bewandelen.’’

Zijn er voor de klanten verder nog veranderingen merkbaar?

‘’Klanten profiteren door deze overname van een ruimer aanbod in fietsen en accessoires,’’ legt Frank uit. ‘’Door de komst van de tweede Pedaleur Bikes winkel, kunnen we niet alleen de service aanbieden op twee vestigingen, maar óók de producten. Op dit moment zijn we achter de schermen druk bezig om het assortiment exact te bepalen. Het merendeel van de collectie zal in beide winkels gevoerd worden, het overige gedeelte wordt uniek per vestiging. Een ding is zeker: het aanbod van beide vestigingen blijft enkel bestaan uit aansprekende kwaliteitsmerken.

Naast de twee fysieke showrooms, heeft Pedaleur Bikes nóg een showroom: de online webshop. Deze is sinds kort compleet vernieuwd met als doel de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.’’

En tot slot: Wat is de ambitie van Pedaleur Bikes voor de komende tijd?

Frank: ‘’Dat wij nóg meer gaan groeien in het aanbod van fietsmobiliteit. In de breedste zin van het woord.’’

Over Goossens Tweewielers Velp

Goossens Tweewielers opende haar deuren op 8 mei 2007 aan de IJsselstraat in Velp. In gedachten is de zaak echter al veel eerder ontstaan. Richard Goossens, eigenaar, stond als kleine jongen al mee te helpen in de werkplaats van zijn opa, ambachtelijk fietsenmaker. Richard heeft zijn scholing en werkervaring in de jaren erna gericht op zijn doel om zelf een fietsenspeciaalzaak op te starten. Zijn partner Esther Veltmaat was vanaf de start al betrokken bij de zaak maar werd in 2009 mede-eigenaar. Aangezien de locatie aan de IJsselstraat na een aantal jaren te klein werd, hebben Richard en Esther in 2013 de zoektocht naar een groter winkelpand gestart. Deze werd uiteindelijk gevonden aan de Nordlaan 32 in Velp. Na een omvangrijke verbouwing zijn ze vervolgens in januari 2014 verhuisd naar de huidige locatie; een ruime, moderne winkel waar het uitgebreide assortiment beter tot haar recht komt, met een professioneel uitgevoerde open werkplaats en voldoende parkeerplekken op eigen terrein. Goossens Tweewielers is een fietsenspeciaalzaak met een gemoedelijke sfeer, gericht op de sportieve fietser (racefiets, MTB, hybride fiets), maar ook elektrische en stadsfietsen behoren tot het assortiment. Persoonlijke aandacht, uitstekende service en deskundig advies staan centraal.

Ook interessant voor jou?

Loading …

Harrie Arendsen Visie 2024

05 mei 2020 Wat bevinden we ons in een bizarre tijd. Een tijd waarin we dagelijks worden geconfronteerd met een virus waarvan we twee maanden geleden het bestaan niet eens wisten. Een tijd waarin we beperkt zijn in doen en laten, afstand houden tot elkaar, onze kinderen niet naar school gaan en we gezamenlijk zoveel als mogelijk thuisblijven. Corona, ook wel COVID-19 genaamd. Het heeft de wereld in zijn greep en met man en macht wordt er hard gewerkt verdere verspreiding tegen te gaan. Groot respect daarvoor!

Ondanks deze bizarre tijd, willen wij graag iets met jou delen. Want hoe moeilijk deze periode ook is, in zowel privé als zakelijk opzicht, met elkaar ontstaan op dit moment de mooiste dingen. Zonder tegenwind, geen wind mee!

Als gewaardeerde relatie van ons mooie bedrijf is het geen geheim dat we dagelijks met veel passie en plezier werken aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie en dienstverlening. Duurzaam en maatschappelijk betrokken ondernemen zit in ons DNA. Het laat ons hart sneller kloppen. Eind 2019 hebben wij een begin gemaakt met het ontwerpen van de visie 2024 van Harrie Arendsen. Onze visie en missie vormen in álles wat wij doen het baken en centraal staat altijd de mens.

Onze visie? Jou verder helpen! Onze missie? Met elkaar vanuit passie en respect voor mens, milieu en profit ambassadeurs creëren!

Binnen de Automotive gebeurt momenteel veel. Ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. De rol van het autobedrijf verandert voor ons naar een leverancier in mobiliteit. Zo hebben wij, enerzijds vanuit passie voor de wielersport en anderzijds vanuit deze veranderde wereld, begin dit jaar een meerderheidsbelang gekocht in Wielerhuis de Pedaleur. Inmiddels is deze naam veranderd naar Pedaleur Bikes by Harrie Arendsen, werken we momenteel hard aan een nieuwe huisstijl en aan een sterke integratie van dit prachtige bedrijf binnen onze totale organisatie.

Daarnaast geloven wij als Harrie Arendsen sterk in een goede combinatie tussen ‘clicks and bricks’. Oftewel, een ijzersterke online vestiging (clicks) die 24/7 geopend is voor onze (toekomstige) klanten, gecombineerd met een aantal prachtige fysieke vestigingen (bricks) waar je het warme welkom ervaart van ons als bedrijf. De kracht zit áltijd in de combinatie. Wij zijn ervan overtuigd dat ook de fysieke showroom in de toekomst een belangrijke rol van betekenis blijft spelen, maar in een andere verhouding.

In het bepalen van onze visie 2024 hebben wij besloten nóg meer te investeren in onze online vestiging en het aantal fysieke vestigingen af te bouwen wat betreft verkoop; we gaan van 5 naar 4 verkoopvestigingen. In Ruurlo stoppen wij met de verkoop van nieuwe en gebruikte Volvo’s. De huidige situatie heeft ons er toe doen besluiten deze ontwikkeling versneld door te voeren en per 1 mei in te laten gaan. Wat betekent dit voor onze klanten uit Ruurlo?

Ruurlo behoudt absoluut haar sfeer, haar heerlijke koffie en thee, een fijne plek om te kunnen werken en een fraai aanblik van enkele mooie Volvo’s in de showroom. Maar los daarvan, gaan we naast aftersales in Ruurlo ook een andere activiteit onderbrengen. Wellicht is het jou al opgevallen, wellicht ook niet. Inmiddels hebben wij onze nieuwe en gebruikte Volvo’s uit Ruurlo herverdeeld over onze overige 4 vestigingen.

Deze herverdeling biedt ons de ruimte die we in Ruurlo nodig hebben voor het centraliseren van Used Car Processing. Oftewel, het compleet verkoop klaar maken van onze Volvo Selekt en Used Cars. Dit is een vak apart en vraagt daarnaast een strakke planning. Op deze manier hebben we het specialisme onder één dak. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan onze showroom in Doetinchem. Per juni 2020 hopen wij deze verbouwing te hebben afgerond en zijn we ook op deze prachtig vernieuwde vestiging klaar voor de toekomst. Verder hebben we besloten onze Volvo’s met ruime ervaring grotendeels centraal onder te brengen. Ons schitterende assortiment aan Classics is vanaf mei te bewonderen in onze showroom in Almelo. Een enkel exemplaar krijgt een mooi plekje in de nieuwe showroom van Doetinchem.

Tot slot gebruiken we dit jaar ook om de rol van Harrie Arendsen als mobiliteitsaanbieder meer invulling te geven. Hierin zijn momenteel diverse ontwikkelingen gaande en zodra deze concreet zijn, brengen wij jou hiervan op de hoogte.

Met deze brief hopen wij je voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Wij hebben vertrouwen in de toekomst en maken doelbewust keuzes. Zoals aangegeven zijn deze altijd gebaseerd op onze ijzersterke visie en missie. De mens staat altijd centraal!

Deze tijd biedt naast bedreigingen in onze optiek net zo goed kansen. Let op uzelf, let op elkaar en koester de dierbare momenten. Heel graag tot ziens en blijf gezond!

Met hartelijke groet,

Ook interessant voor jou?

Loading …

Volvo-dealer Harrie Arendsen koopt meerderheidsbelang in Wielerhuis de Pedaleur

29 januari 2020 Doetinchem – Het wordt een mooie samenwerking tussen Rob van der Wal – sinds 1989 eigenaar van Wielerhuis de Pedaleur in Doetinchem – en Frank Arendsen, directeur van Volvo-dealer Harrie Arendsen. Beide bedrijven zijn grote bekenden in de Achterhoek en Twente. Arendsen kocht 24 januari j.l. een meerderheidsbelang in het gerenommeerde fietsenbedrijf. Met deze samenwerking wordt in de komende drie jaar toegewerkt naar volledige overname. Een synergetische win-win situatie waarmee Volvo Harrie Arendsen de dienstverlening en het assortiment als mobiliteitspartner voor haar klanten kan uitbreiden en de Pedaleur haar doelgroep zal vergroten met de toevoeging van lease-opties. We spraken Frank en Rob in het Wielerhuis aan de Doetinchemseweg tijdens een duo-interview.

Volvo-dealer Harrie Arendsen koopt meerderheidsbelang in Wielerhuis de Pedaleur

Gefeliciteerd, dit is mooi nieuws!

Frank: “Dankjewel. Ik ben heel trots op het feit dat Rob dit zakelijke avontuur met ons aangaat en verheug me enorm op onze samenwerking de komende drie jaar. Wij kennen elkaar al jaren en delen de passie voor het fietsen. Ik kocht in ’93 mijn eerste mountainbike bij de Pedaleur in het voormalige pand aan de Auroraweg in Dichteren en Rob schafte in 2006 zijn eerste Volvo aan bij onze vestiging in Doetinchem.” Rob lacht: “Ja, dat kan ik me nog goed herinneren. Bij de aankoop van onze XC70 kregen wij een klein boompje cadeau. Volvo was toen al ver met CO2 compensatie. Gelukkig hadden mijn partner Karolien en ik toentertijd net een huis met een ruime tuin gekocht, want inmiddels is de boom metershoog geworden.”

Hoe zien jullie elkaar als ondernemer?

Frank: “Als ondernemers hebben wij veel gemeen. Onze bedrijven zijn beide gericht op een premium klantervaring en we hebben allebei een mensgerichte manier van ondernemen en leidinggeven.” Rob voegt toe: “We hebben altijd wederzijds respect gehad voor elkaars bedrijf en daarnaast hebben we vele raakvlakken op het gebied van ondernemen. We zijn dan ook al jaren waardevolle sparringpartners.”

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Rob vertelt: “Ik had al een tijd de wens om rond mijn 55een stapje terug te willen doen op zakelijk vlak. Daar zijn verschillende manieren voor: binnen je bedrijf een oplossing zoeken of bijvoorbeeld met een bedrijfsleider werken. Inmiddels ben ik bijna 55. Hoe mooi is het dan wanneer Frank voorbij komt van wie de ambities perfect passen in onze eigen strategie?”

Frank, jij wist dat Rob een stapje terug zou willen doen?

Frank antwoordt: “Nou, ik wist dat Rob zijn bedrijf ooit over wilde dragen, maar ik wist niet wanneer. In mei sprak ik met een oud-accountant over de toekomst van Harrie Arendsen en mijn ambities op gebied van mobiliteitsoplossingen in combinatie met fietsen. Vaak denkt men toch standaard aan leaseauto’s. Daar wil ik iets aan toevoegen. Toen mijn adviseur bij Rob ging informeren, bleek hij inderdaad open te staan voor een overname.” Lachend: Rob wist toen alleen nog niet dat ík erachter zat.” Rob: “Nee, maar dat vond ik wel heel waardevol. Ik ken jou en ik ken jouw organisatie, voornamelijk als klant, en ik heb altijd vol bewondering gekeken hoe jullie de business bedrijven. Dus die welwillendheid werd alleen maar groter.”

“Wij respecteren elkaar als ondernemer en vertrouwen elkaar”

Zijn er meerdere geïnteresseerden de revue gepasseerd?

Rob: “Er hebben zich de afgelopen tijd inderdaad meerdere partijen gemeld, maar met Frank heb ik de beste klik. Wij vertrouwen elkaar. Ik wilde de komende jaren nog wel mee-ondernemen, maar het lag er voor mij wel aan onder welke vlag dat zou gebeuren. Ik vind het een eer dat dit in samenwerking met Harrie Arendsen kan, een organisatie waar ik tegenop kijk. En dat al onze mensen goed terecht komen, dat is fantastisch.”

Rob, hoe reageerde het personeel eigenlijk op het nieuws van de overname?

Rob antwoordt: “Harrie Arendsen is voor onze 14 medewerkers geen onbekende. Zo zijn de jongens van de werkplaats bijvoorbeeld een keer op bezoek geweest bij Frank om de implementatie van VPS te bekijken en om met de monteurs van Harrie Arendsen ervaringen uit te wisselen hoe wij in onze zaak omgaan met de directe klantbenadering.” Frank: “Toen we het nieuws samen kwamen vertellen bij de Pedaleur waren de reacties van de medewerkers heel mooi. Dat was heel waardevol en fijn om te zien.” Rob vult aan: “Wij hebben net als jullie trouwe werknemers. Er is weinig verloop. Het is een fantastisch team. Volvo Harrie Arendsen en Frank in het bijzonder, staan bij hen bekend als een zeer betrouwbare werkgever. Iedereen is dan ook heel positief gestemd.”

Vanwaar de termijn van drie jaar?

Frank: “Nou, we kunnen nog heel veel van elkaar leren. Wij over deze nieuwe business en Rob op zijn beurt op het gebied van elektrificatie en lease-opties. De komende drie jaar profiteren wij nog maximaal van de kennis en kunde die Rob heeft over de wielerbranche en ontwikkeling van e-bikes. Daarbij mogen we gebruikmaken van elkaars faciliteiten. En uiteraard kan Rob rekenen op de staffuncties van Harrie Arendsen, zoals HR, Business Controlling en Marketing.” Rob: “Ja, dat is voor ons een prettige bijkomstigheid. Als kleinenere ondernemer komt er immers veel op je af, daar worden we straks in ontzorgd.”

Wat gaat er merkbaar veranderen door deze samenwerking?

Frank: “Door deze samenwerking kunnen wij onze klanten straks een breder portfolio aanbieden en hen nog meer ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Dit is de eerste stap in de transformatie van Volvo-dealer naar leverancier van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Deze stap past goed bij ons duurzaamheidsbesef.” Hij vervolgt: “Daarbij helpen we elkaar aan nieuwe doelgroepen. Zo heb ik de ambitie om op elke vestiging een Pedaleur-loket te creëren voor fietsonderhoud en om onze leenfietsen en demo’s voor vervangend vervoer uit te breiden met recentere bouwjaren. Aan de andere kant krijgt de Pedaleur er ook een doelgroep bij op gebied van lease.” Rob vult aan: “Klopt, daarin zie ik nieuwe constructiemogelijkheden voor ons. Daarnaast zullen wij door de visie van Frank ook een flinke slag gaan maken op gebied van elektrificatie. Op beide gebieden zijn wij tot nu toe nog niet heel actief naar buiten getreden.”

Blijft de naam hetzelfde?

Frank: “Nee, wij hebben ervoor gekozen om in het vervolg verder te gaan onder de naam Pedaleur Bikes – by Harrie Arendsen. Gezien de ambities die wij samen hebben, met de uitbreiding van het assortiment met o.a. Cargo Bikes voor onze ‘family-klanten’ en vouwfietsen voor forenzen, dekt deze nieuwe naam de lading beter.”

En jullie rol binnen de bedrijven?

Frank: “Rob behoudt de komende jaren zijn dagelijkse operationele rol. Ik ga mij dus niet bezighouden met zaken zoals de inkoop van het assortiment. Daar vertrouw ik Rob voor de volle 100% in. Ik zal als DGA op groepsniveau een meer strategische en faciliterende rol innemen.”

Rob, hoe ziet jouw leven er over drie jaar uit?

Rob: “Voor mijn partner Karolien en mij is het een beloning als we kunnen zeggen dat wij wat eerder mogen stoppen met werken. We zijn nog vitaal, we houden ervan om samen te sporten. Als het zover is zullen we dan ook veel genieten van familie en vrienden en er samen veel op uit gaan met de fiets natuurlijk. Karolien had overigens al eerder het besluit genomen om vanaf 1 januari 2020 te stoppen met werken. Zelf vind ik het heel fijn dat ik op deze manier nog een paar jaar kan samenwerken met Frank. Ik heb dan ook geen idee hoe ik over drie jaar denk over volledig stoppen. Je weet nooit hoe de toekomst zich gaat ontwikkelen.”

“Deze samenwerking heeft alles in zich om een succes te worden. Dit is de gedroomde manier om langzaam naar mijn exit toe te werken.”

Op mooie successen samen?

Rob: “Jazeker. Deze samenwerking heeft alles in zich om een succes te worden. Ik krijg hier heel veel energie van en dit is voor mij de gedroomde manier om langzaam naar mijn exit toe te werken.” Frank vult aan: “Ik ben trots op de Pedaleur en kijk ontzettend uit naar onze samenwerking. Ik denk dan ook dat we elkaar in positieve zin zullen ‘besmetten’ met elkaars werkwijze en ideeën. Daarnaast krijgen wij er straks 14 nieuwe collega’s bij. In de komende periode zullen we over en weer kennismaken met de beide organisaties en de nieuwe collega’s. Ik ben ervan overtuigd dat wij vanuit ons familiegevoel onze nieuwe collega’s een warm welkom kunnen bieden.”

Over Wielerhuis de Pedaleur

Wielerhuis de Pedaleur werd in 1989 opgericht door Rob van der Wal in buurtschap Dichteren, nabij Doetinchem. Vanaf 1993 kwam zijn partner Karolien Hermans meewerken in de zaak. Samen groeiden zij uit van een specialist in racefietsen op slechts 160m2 tot een totaalaanbieder op race- mountainbike-, hybride- en trekking gebied in een ruime showroom van 2000 m² met 14 medewerkers. De Pedaleur is tevens specialist in E-mobiliteit; van Speedbike tot E-bike en biedt naast een uitgebreide webshop en een professionele werkplaats, een ruim aanbod aan premium fietskleding en -accessoires. Alle medewerkers zijn ervaren fietsers en helpen de klant op basis van hun expertise en passie voor de sport aan de juiste fiets voor hun kilometers. Meer weten? www.pedaleur.nl

Ook interessant voor jou?

Loading …

Volvo Harrie Arendsen Zevenaar voor 6e keer op rij onderscheiden met Volvo Quality Award!

Volvo streeft niet alleen naar optimale mobiliteitsoplossingen, verkeersveiligheid en duurzaamheid, maar ook naar de hoogste klanttevredenheid en een premium merkbeleving. Middels een uitgebreid Volvo Quality-programma met strenge toetsingsnormen, stimuleert Volvo de Nederlandse Volvo dealers een nog hogere kwaliteit en een nog betere dienstverlening na te streven op het gebied van sales en service. Als beloning kent Volvo ieder jaar de Volvo Quality Award toe aan dealers die zich – volgens klanten en resultaten – bewezen hebben op deze gebieden. Met het ontvangen van deze Award zijn wij met de Harrie Arendsen vestiging in Zevenaar voor de zesde keer op rij beloond voor de hoge mate van klanttevredenheid. Deze Volvo Quality Award winnen wij dan ook niet als Harrie Arendsen alleen, maar samen met jou! Dit jaar zijn er veertien Volvo-dealervestigingen die de officiële Volvo Quality Award in ontvangst mogen nemen.

​Befaamde award

Met de Volvo Quality Award onderscheidt Volvo Car Nederland sinds 2018 dealers die meer dan uitstekende service bieden op het gebied van sales en service en daarmee een zeer hoge klanttevredenheid hebben bereikt. Van 2015 tot 2018 werd de Volvo Quality Award voorgegaan door de Volvo Excellent Dealer Award. Hoewel de naam en het logo veranderden, bleven de toetsingsnormen onveranderd. De resultaten van de inspanningen worden op tien punten gemeten; van het eerste contact met de klant via de nazorg tot aan de werkplaatsbezoeken. In elk stadium is de focus op de klant gericht, met passie voor Volvo en voor de klant. Ook de geleverde kwaliteit en de prestaties van het team wegen zwaar. Lang niet iedere getoetste dealer wordt ook daadwerkelijk bekroond. De befaamde Award wordt jaarlijks slechts aan een select gezelschap Volvo dealers toegekend. Harrie Arendsen heeft zich vanaf het allereerste begin tot deze groep mogen rekenen.

​Jouw tevredenheid staat voorop!

Het winnen van de Quality Award is natuurlijk een enorme eer en iets om trots op te zijn, maar jouw tevredenheid en trouwe bezoek is ons meer waard dan welke prijs dan ook! Het excellent willen presteren en het beste uit onszelf, elkaar en onze werkprocessen halen, stroomt al jarenlang door de Harrie Arendsen aderen. Het blijft dan ook onze grootste drijfveer om je het gevoel te geven dat jij niet ‘zomaar een klant’ bent, om jou verder te willen helpen en om ons enthousiasme en onze passie voor Volvo met jou te mogen delen. Iedere dag weer!

Heb jij feedback over jouw bezoek aan een van onze vestigingen of website?
Wij horen dit heel graag. Je kunt hiervoor terecht bij de gastvrouw op de betreffende locatie of online via het contactformulier. Wij bedanken je voor jouw vertrouwen in Harrie Arendsen!

Ook interessant voor jou?

Loading …

Totale Volvo Harrie Arendsen groep ontvangt Erkend Duurzaam Premium Certificaat

05 december 2019 De missie om met elkaar vanuit passie en respect voor mens en milieu haar klanten en medewerkers verder te helpen, zit al generaties in het bloed van (familie)bedrijf Harrie Arendsen. Dat deze werkwijze voor de tweede keer werd bekroond met het hoogst haalbare certificaat Erkend Duurzaam Premium – de standaard op het gebied van duurzaamheid en MVO voor de mobiliteitsbranche – is uniek te noemen. Slechts 16 Erkend Duurzaam Premium certificaten werden er in Nederland tot nu toe uitgereikt, verdeeld over 3 bedrijven. Daarvan heeft Volvo Harrie Arendsen er maarliefst 5 in ontvangst mogen nemen.

Directeur Frank Arendsen: “Hier zijn wij dan ook reuzetrots op. De gedetailleerde en kritische toetsing werd door onafhankelijke specialisten gehouden en bestond uit vele vragen en checks. Er is ingezoomd op hoe wij binnen al onze vestigingen omgaan met thema’s als personeelsbeleid, CO2-footprint, bedrijfsprocessen, energiestromen, innovatiekracht en ondernemerschap. Andere initiatieven zoals ons interne vitaliteitsproject ‘Harrie in Beweging’, onze samenwerking met Wajongers en de verduurzaming van onze panden telden mee voor de certificering.” Frank Arendsen ziet deze certificering dan ook als kroon op de dagelijkse inzet van het gehele Harrie Arendsen team dat inmiddels ruim 140 medewerkers telt. Hij vervolgt: ‘’Ik ben vereerd dat wij organisatiebreed wederom voldoen aan de verscherpte eisen en dat dit certificaat onze visie op duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen – voor zowel onze klanten, relaties als onze medewerkers – onderstreept.”

Ook interessant voor jou?

Loading …