Print deze pagina

Volvo is gestart met de serieproductie van de allereerste kleine premium SUV, de Volvo XC40

De Volvo XC40 is de eerste kleine SUV van Volvo en het eerste model dat op het nieuwe modulaire platform voor kleine wagens (CMA) gemaakt wordt.

Startschot productie XC40

Premier Charles Michel (België) heeft woensdag in het bijzijn van Håkan Samuelsson (CEO en President van Volvo Cars) bij Volvo Car in Gent de eerste seriegebouwde XC40 van de band gereden. Daarmee gaf hij het officiële startschot voor de productie van de nieuwe compacte SUV van Volvo. De geheel nieuwe XC40, waarvoor inmiddels al meer dan 13.000 bestellingen zijn geplaatst, is de eerste kleine SUV van Volvo en het eerste model dat op het nieuwe modulaire platform voor kleine wagens (CMA) gemaakt wordt. De eerste uitleveringen zijn gepland voor begin volgend jaar.

“Dit is een grote dag voor Gent, het bedrijf en alle medewerkers hier”, zegt Hakan Samuelsson. “Onze mensen hebben lange dagen en vele uren gewerkt om de fabriek klaar te maken voor de productie van de XC40 en ze hebben uitstekend werk geleverd. De XC40 betekent een mooie toekomst voor de fabriek in Gent en voor Volvo Cars.”

Bekijk hier de beelden van het productieproces van de XC40

363 nieuwe robots

De voorbereidingen voor de productiestart van de XC40 in Gent zijn al een klein jaar aan de gang. Dankzij de uitgebreide investeringen van de afgelopen jaren is de fabriek in Gent uitgegroeid tot een wereldwijde exporthub voor CMA-gebaseerde Volvo's, waarbij onder meer de carrosserieafdeling werd uitgebreid met totaal 8.000 m2.

Er werden in totaal 363 nieuwe robots geïnstalleerd, waarvan er één intussen 'The Beast' wordt genoemd door de medewerkers in Gent. Deze grote robot, die uniek is in het wereldwijde productiesysteem van Volvo, wordt gebruikt om onderstellen op een transportband dichtbij het plafond van de fabriek te tillen.

‹ Terug naar het overzicht
Deel mij: