Print deze pagina

Volvo voegt nieuwe T4 benzinemotor toe aan S90/V90

Volvo blijft vernieuwen en uitbreiden.

Keuze uit een T4, T5 of T6 motor in een Volvo V90/S90

Volvo blijft vernieuwen en uitbreiden. Niet alleen rollen er geheel nieuwe modellen van de band (zoals de XC40), ook het bestaande portfolio wordt regelmatig onder handen genomen. Zo is het motorenaanbod van de S90 en V90 recentelijk uitgebreid met een nieuwe - twee liter turbo - benzinemotor: de T4 met 190pk.

Tot voor kort kon de Volvo S90/V90 rijder kiezen uit een tweetal benzinemotoren: de T5 en T6. Nu is daar ook het jongere broertje, eveneens een viercilinder, bijgekomen, die qua kracht niet zoveel onder doet voor zijn twee voorgangers. Zeker niet nu Volvo de vermogens van de T5 en T6 terugschroeft naar respectievelijk 250 en 310 pk. In combinatie met de achttraps Geartronic-automaat acceleert de V90 T4 in 8,9 seconden (en de S90 T4 zelfs in 8,7 seconden) naar 100 kilometer per uur. Volvo laat zien wederom een waardevolle uitbreiding te hebben gedaan.

Uitrustingsniveau​

Volvo levert de Volvo V90 T4 vanaf het uitrustingsniveau Kinetic met onder meer 18-inch lichtmetalen velgen, City Safety, Adaptive Cruise Control met de semi-autonome rijmodus Pilot Assist, High Performance Audio, Electronic Climate Control met CleanZone en Volvo Sensus Connect met 9-inch touchscreen. De Volvo S90 T4 is er vanaf de uitvoering Momentum inclusief LED-koplampen met grootlichtassistent, grille in Glossy Black met chromen omlijsting, verchroomde raamomlijsting en Iron Ore aluminium inleg in het interieur.

Scherp aanbod voor de (toekomstige) Volvo rijder

Niet alleen de prestaties van de nieuwe turbomotor zijn zeer scherp, het bijbehorende prijskaartje is dat ook zeker. De fiscale waarde van de nieuwe uitvoeringen blijft onder de € 50.000,- wat de V90 en S90 nog aantrekkelijker maakt voor de zakelijk (lease) rijder. De Volvo V90 is er al vanaf € 719 lease p.m en de S90 vanaf € 679 p.m

Heb jij interesse in een Volvo S90/V90? Kom proefrijden en laat je overtuigen door de Zweedse degelijkheid! Wanneer je het contactformulier invult nemen wij graag contact met je op.

Contact

‹ Terug naar het overzicht
Deel mij: