Print deze pagina

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De wereld mooier maken

Bij Volvo Harrie Arendsen is maatschappelijk verantwoord ondernemen niet ‘hip’, maar zit het in ons bloed en in onze bedrijfsvoering. We zien het als onze verantwoordelijkheid om er samen een mooiere wereld van te maken. Om dat te doen moet je dichtbij beginnen; iedereen kan het verschil maken. Door verschillende duurzame initiatieven zetten wij onze eerste stappen naar een mooiere, betere en schonere wereld.

Erkend Duurzaam Premium

Harrie Arendsen ontving de bekroning op haar duurzame werk: zij werden als allereerste Volvo dealer in Nederland Erkend Duurzaam Premium gecertificeerd! Na een intensieve periode van ontwikkelen en bouwen is Volvo Harrie Arendsen verhuist naar een nieuwbouwlocatie, die volledig is ingericht met moderne, besparende technologieën om de wereld nét een beetje beter te maken. Om te laten zien dat deze innovatieve veranderingen ook op kleine schaal van grote waarde zijn.


Wajongeren

Bij Volvo Harrie Arendsen zijn wij er van overtuigd dat iedereen uniek is en een eigen plek verdient in onze samenleving. Wij voelen het als onze plicht om goed voor de mensen om ons heen te zorgen. Daarom geven wij bij Volvo Harrie Arendsen Wajongers met een passie voor auto’s een plek in de werkplaats. Werken met een beperking of leerachterstand kan een uitdaging zijn. Maar de jongeren kunnen én willen het wel. Iedereen heeft zijn eigen en unieke talent. Door begeleiding vanuit ‘Laborijn’ en ‘Opleiden Werkt’ en de inzet van onze medewerkers kunnen deze wajongers een onderdeel vormen van ons team. Door hen een fijne werkomgeving te bieden, willen wij hun unieke kracht en het daarbij behorende talent stimuleren.


Duurzame samenwerkingen

We voelen ons verantwoordelijk voor de wereld die we doorgeven aan onze kinderen. Daarnaast houden we onze relaties graag dichtbij en dragen lokale, duurzame en regionale ondernemers een warm hart toe. Samen sta je namelijk sterker. Samen met de volgende bedrijven willen we zorgdragen voor een betere wereld:

  • Van Gansewinkel: Inzameling en Recycling voor het scheiden en recyclen van afval.
  • Hesselink Koffie: Op alle Volvo Harrie Arendsen-vestigingen serveren we daarom Hesselink Koffie uit Winterswijk. Deze Fingerprinted koffie behoort tot de duurzaamste van Nederland en is zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd. De productie ervan wordt zo CO2-neutraal mogelijk ingericht, om onze aarde zo min mogelijk te belasten. Dat is pas zuivere koffie! Daarnaast gaat er per verkochte kilo koffie €0,25 naar de Hesselink Koffie Foundation, die duurzaamheidsprojecten in koffieproducerende landen ondersteunt.
  • Spandoektassen: Onze oude banners en spandoeken belanden niet in de prullenbak: We laten ze recyclen tot mooie messengertassen. De voering van deze tassen is afkomstig van onze vestigingsvlaggen. Altijd een uniek stukje Harrie Arendsen bij je dragen? Bij alle Harrie Arendsen-vestigingen zijn de tassen te verkrijgenAdvertentiebeleid

Bij Volvo Harrie Arendsen staat niet de auto, maar de mens centraal. Wij willen het verschil maken door niet alleen het beste uit onszelf te halen, maar juist ook door het beste uit onze omgeving te halen. Daarom hebben we bij Volvo Harrie Arendsen bewust gekozen om geen geld in advertenties te steken, maar dit geld te besteden aan goede doelen. Dát geeft ons energie. De drie vaste regionale partners die wij ondersteunen zijn: Stichting Vang Je Droom, stichting Bergh in het Zadel en stichting Kanjers voor Kanjers.

Erkend duurzaam

Volvo Harrie Arendsen heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ van BOVAG mogen ontvangen omdat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering hebben verankerd. Bij Volvo Harrie Arendsen scheiden wij al het papier-, plastic- en restafval via Van Gansewinkel. Ook in de werkplaats worden alle onderdelen gescheiden. We proberen ‘afval’ zo min mogelijk als afval te zien. Neem bijvoorbeeld onze autoruiten: wanneer deze niet meer bruikbaar zijn, geven we ze een tweede leven door er vloerbekleding van te maken. Want waarom iets weggooien, als je het ook een nieuwe bestemming kunt geven?

Verbeterpunten

Bij Volvo Harrie Arendsen is jouw mening, vraag of tip altijd welkom. Mocht je vragen, tips of verbeterpunten hebben m.b.t. maatschappelijk en duurzaam ondernemen, dan kun je deze mailen naar j.arendsen@harriearendsen.nl. We maken er samen graag een fijnere, schonere en mooiere wereld van.