Print deze pagina

Historie Harrie Arendsen

Een stukje geschiedenis...

In vogelvlucht nemen wij je mee in de geschiedenis van Volvo Harrie Arendsen, een echt familiebedrijf, dat al meer dan 45 jaar actief is de Achterhoek.

1968: Harrie Arendsen begint met een universeel autobedrijf in ’s-Heerenberg. Niet veel later mag het autobedrijf zich officieel Volvo dealer noemen.

1977: De komst van een nieuw type Volvo, dé Volvo 343, een type auto dat de harten van veel Nederlanders steelt. De grote vraag naar dit model vraagt om een nieuwe vestiging. Doetinchem is een feit.

1980: De dienstverlening van Volvo Harrie Arendsen wordt uitgebreid. Klanten kunnen bij Volvo Harrie Arendsen terecht voor schadeherstel.

1981: In Zevenaar wordt de derde vestiging van Volvo Harrie Arendsen geopend.

1995: Volvo Harrie Arendsen groeit uit het pand in ’s-Heerenberg. Aan de Grensstraat verrijst de nieuwe locatie. Tot 2000 was Volvo Harrie Arendsen hier actief.

1997: Frank Arendsen wordt directeur van de vestiging Zevenaar.

2000: Een jaar met veel veranderingen. In Doetinchem wordt een nieuw pand gebouwd. De vestiging in ’s-Heerenberg wordt gesloten en alle werkzaamheden worden uitgevoerd op de nieuwe locatie. Harrie Arendsen geeft het stokje door aan zijn zoon Frank Arendsen en daarmee komt hij aan het hoofd te staan van de Harrie Arendsen Groep.

2005: De vestigingen van Volvo-dealer Deunk-Hendriksen in Ruurlo en Winterswijk worden overgenomen.

2007: Besloten wordt om de vestiging in Winterswijk te sluiten en de activiteiten van de beide vestigingen te bundelen in Ruurlo.

2009: Verbouwing en aanpassing van de vestiging in Zevenaar naar het Next Face-concept van Volvo. Er wordt gebruik gemaakt natuurlijke materialen en alles wordt modern, licht en ruim opgezet.

2011: Doetinchem is aan de beurt en ondergaat een volledige facelift, aangepast aan de eisen van Volvo.

2012: In Ruurlo wordt met gebruikmaking van duurzame middelen een nieuwe showroom/werkplaats gebouwd. De vestiging wordt voorzien van de modernste apparatuur.

2014: In dit jaar voegt Volvo Harrie Arendsen twee vestigingen van Furness Car uit de regio Enschede aan de Harrie Arendsen Groep toe. De vestigingen in Almelo en Hengelo (Ov.) maken deel uit van de Harrie Arendsen Groep.

Terug in de tijd

​Prijzen

2014: Bij de Doetinchemse Uitdaging krijgt Volvo Harrie Arendsen Doetinchem de Maatschappelijk Betrokken Ondernemer Award 2014 uitgereikt.

2015: Harrie Arendsen Doetinchem en Harrie Arendsen Zevenaar worden uitgeroepen tot Volvo Excellent Dealer 2015!

2016: Harrie Arendsen Ruurlo en Harrie Arendsen Zevenaar worden uitgeroepen tot Volvo Excellent Dealer 2016!