Print deze pagina

​Henk Kesler voelt zich onderdeel van de Harrie Arendsen familie

Voormalig KNVB-directeur Henk Kesler is al jaren een fervent Volvo-rijder. Toen Harrie Arendsen in 2014 het failliete Furness overnam, maakte ook Henk met zijn V70 de overstap naar ons familiebedrijf.

Harrie Arendsen schakelt snel

“Een van de voordelen was dat de monteur (Gerrit Broers red.) die altijd aan mijn auto werkte, ook overging naar Harrie Arendsen. Hij was, en is nog steeds, een bekend gezicht voor mij. Maar ik word eigenlijk door iedereen voortreffelijk geholpen. Er wordt echt aandacht aan de klant besteed, daar ben ik natuurlijk uitermate tevreden over. Bij Furness ben ik ook altijd goed geholpen, maar het is toch anders. Hier heb ik echt het gevoel dat ik bij de familie hoor. Én ik krijg altijd koffie met een koekje, soms zelfs met een taartje!”

Henk rijdt met enige regelmaat richting het Westen van ons land, zowel voor zijn werk bij de Nederlands Kansspelautoriteit als het bezoek aan zijn kinderen, dus hij waardeert de goede bereikbaarheid van de nieuwe Harrie Arendsen vestiging in Hengelo enorm. “Het is heel fijn dat je niet eerst een drukke binnenstad in hoeft. Ik ben zelf geen held in het repareren van auto’s, dus als ik merk dat er bijvoorbeeld een zekering kapot is, dan rijd ik even snel langs. Alles wordt meteen opgelost. Dat is heel ‘tof’, om het maar even populair te zeggen”.

Trouw aan de Volvo V70…of toch niet?

“Op een gegeven moment wilde ik, thuis in Enschede, mijn ruitensproeiervloeistof bijvullen. Ik deed de motorkap van de auto open en daar trof ik een dode vogel aan. Vervolgens bleek ook nog dat zowel de bedrading als de isolatie van de motorkap aangevreten waren. De auto startte gelukkig nog, dus ik reed meteen naar de garage om de auto even te laten nakijken. Daar bevestigde men mijn vermoeden: een steenmarter had zich tegoed gedaan aan mijn Volvo. Ook toen werd er direct een provisorische oplossing geleverd, omdat ik nogal haast had en de volgende dag weg moest. Dát vind ik een prachtig voorbeeld van inspelen op de wens van de klant. Zo kon ik met een gerust hart op pad.”

Volvo 245 GL

Zijn liefde voor Volvo is niet iets van de laatste tijd, zo vertelt Henk: “ooit reden wij met ons gezin in een Volvo 245 GL, zo’n hele grote bak. Dat was heel handig want toen waren de kinderen nog klein. De auto werd daarom veel gebruikt voor de ritten naar de hockeyclub en hun vriendinnetjes. Ik geloof dat het zelfs de grootste Volvo was die wij ooit hebben gehad.” Henk bleef trouw aan Volvo, zelfs toen hij vanwege zijn werk bij de KNVB een Audi moest rijden (Volkswagen/Audi was destijds de sponsor van de voetbalbond) bezat hij privé een Zweedse vierwieler.

Eerder dit jaar ruilde Henk zijn Volvo in voor een ‘nieuwe’ uit het occasionpark, wederom een V70. Zijn vierde alweer. “Ik heb laatst wel met een scheef oog naar de nieuwe V90 gekeken en dat vind ik ook een hele mooie auto, maar ik koop eigenlijk altijd auto’s ‘waar de kop een beetje vanaf is’. Tweedehands maar met een lage kilometerstand. Mijn huidige auto had bij de aanschaf bijvoorbeeld ’nog maar’ 68.000 kilometer op de teller staan. In de afgelopen vijf maanden heb ik daar zo’n 15.500 kilometer bij op kunnen tellen, dat is toch redelijk. Ik heb Volvo’s gehad die 240.000 kilometer hebben gereden, dus ik heb met deze V70 nog een mooie tijd voor de boeg. Hoewel, als ik vroeg of laat een mooie V90 occasion zie, dan stap ik misschien wel over…’

‹ Terug naar het overzicht