Print deze pagina

Louis Venhorst Fourage: een bedrijf met een kloppend Volvo hart

“Mijn auto is een breedbeeldtelevisie: alles wat voor me gebeurt, is net een film”

Paardensport

Louis Venhorst Fourage is al bijna 25 jaar een grote speler in de paardensport. De ruwvoerspecialist uit Megchelen heeft een klantenbestand waarin ook Olympische sporters als Gerco Schröder niet mogen ontbreken. In gesprek met Louis, oprichter van het familiebedrijf, blijkt al gauw dat hij niet alleen een groot hart voor de zaak - maar ook voor ons Zweedse automerk heeft. PK’s gingen zelden zo letterlijk samen.

Als Louis begint te vertellen over de verschillende activiteiten van het bedrijf, wordt direct duidelijk waarom het zo’n succes is. De passie spat eraf, hij weet na al die jaren precies waar hij het over heeft en wat hem drijft. Ook zoon Michel en dochter Angélique beschikken over dit ondernemers-DNA; vorig jaar april sloten zij zich aan bij het bedrijf. Louis legt uit dat Venhorst Fourage ‘niet zomaar hooi’ verkoopt. Hier wordt kwaliteitshooi geleverd, wat door het bedrijf zelf wordt ingekocht van onbemeste Duitse bergweides. Erg belangrijk. Want, zo stelt Louis, een paard moet zich goed voelen om te kunnen presteren. Net als mensen, eigenlijk. Met verschepingen naar landen als Koeweit, Bahrein en Dubai heeft Louis Venhorst Fourage zich ook internationaal goed gepositioneerd.

Bewust gekozen voor Volvo

Wanneer je een blik werpt op het bedrijfsterrein, kun je de twee Volvo vrachtwagens dankzij hun oranje cabines bijna niet missen. Deze zijn afgelopen december nieuw aangeschaft en hebben inmiddels alweer heel wat kilometers op de teller. Louis heeft bewust gekozen voor Volvo - wat hij naast zakelijk ook privé rijdt. “Ik heb een Volvo hart, vanaf het begin af aan al. Volvo produceert goede en veilige wagens, zowel vrachtwagens als personenauto’s. Je zit toch de hele dag op de weg en dan moet je gewoon iets goeds om je heen hebben waar je op kunt vertrouwen”.

Van Volvo V40 naar XC60 Polar

Waar hij eind jaren negentig begon met een Volvo V40 Station, rijdt hij sinds kort in een XC60 Polar. Het is wel even wennen, omdat hij tussendoor jarenlang de grotere broer reed (XC90). “Het nieuwe model XC90 had een iets andere uitstraling gekregen, die vond ik persoonlijk niet zo goed bij mij passen. Ik zie mezelf namelijk niet als ‘de baas’, iedereen moet werken om zijn brood te verdienen. Op aanraden van Jasper Bosgoed (verkoper bij Harrie Arendsen, red.) besloot ik de XC60 eens te proberen. Met succes”. Slechts een half jaar in zijn bezit, staan er al ruim 13.000 kilometers op de teller. De Polar uitvoering is voorzien van alle denkbare snufjes, waardoor het rijden nóg comfortabeler is geworden.

Perfect voor iemand die veel - en graag - op de weg is, zoals Louis. “Ik heb jaren gekend waarin ik tussen de 140.000 en 150.000 kilometer per jaar reed. Nog altijd rijd ik jaarlijks naar landen als Denemarken, Tsjechië en Frankrijk. Heerlijk vind ik dat. In de Volvo XC60 zit ik net alsof ik thuis in de fauteuil zit: ik kan achterover leunen en ontspannen”. Ook Michel Venhorst maakt zo nu en dan gebruik van ‘de auto van pa’ en beaamt de positieve ervaringen van zijn vader: "al die innovatieve snufjes maken het rijden gewoon heel fijn".

Vertrouwd gezicht in Doetinchem

Louis is al een jaar of 20 een vertrouwd gezicht bij Harrie Arendsen Doetinchem. “Over de service ben ik enorm te spreken, dat was ik vroeger al en dat is nog steeds zo. Daar valt echt niets van te zeggen. Ik word altijd netjes aangesproken en drink er graag een heerlijke kop koffie. Omdat ze weten dat ik mijn auto maar lastig kan missen, zorgen de monteurs voor een snelle afhandeling of krijg ik vervangend vervoer. Alles wordt netjes opgelost, ik ben daar heel tevreden over. Ik heb tegenwoordig nog maar weinig woorden nodig om het probleem uit te leggen, ze begrijpen mij gewoon".

‹ Terug naar het overzicht