Plug-in hybrid

<mark style="background-color:rgba(0, 0, 0, 0)" class="has-inline-color has-black-color">Elektrisch </mark><mark style="background-color:rgba(0, 0, 0, 0);color:#787e83" class="has-inline-color">gecombineerd </mark>met brandstof

Elektrisch gecombineerd met brandstof

Een Plug-in hybride, ook wel ‘PHEV’ – Plug-in Hybrid Electric Vehicle, is een auto met zowel een elektrische- als een brandstofmotor. De term Twin Engine klinkt je wellicht bekender in de oren. Door het samenspel van de elektro- en brandstofmotor profiteer je van een lagere CO2-uitstoot. De vernieuwde hybridetechniek zorgt daarnaast voor een elektrische actieradius tot 91 kilometer. Met een volledig opgeladen accu is dus in veel gevallen dagelijks woon-werkverkeer zonder uitstoot mogelijk.

Ontdek ons aanbod

Enkele voordelen van Plug-in hybride rijden:

Lage CO2-emissie

Voorverwarmen of koelen op afstand met app

Tot 91 km puur elektrisch bereik

Halftarief wegenbelasting

Wie van de drie?

1. Hybrid mode

Dit is de standaardstand bij het starten van de auto, ideaal voor lange afstanden. Het systeem maakt namelijk gebruik van de elektromotor en de brandstofmotor – ieder afzonderlijk of allebei tegelijk – en berekent de optimale gebruiksfactoren gelet op prestaties, brandstofverbruik en comfort.

2. Power mode

Mag het voor jou wel iets sportiever? Dan schakel je door naar Power Mode. In deze modus profiteer je van de beste respons (zo reageert het gaspedaal bijvoorbeeld sneller) en prestaties omdat de elektro- en brandstofmotoren continu tegelijk aan het werk zijn.

3. Pure mode

De naam laat weinig aan de verbeelding over, want wil je puur, volledig elektrisch rijden in jouw Plug-in hybride? Dan is dit jouw modus! Hierbij kun je (afhankelijk van jouw model) 70 tot 90 kilometer volledig elektrisch (emissievrij) rijden. Ideaal voor woon-/ werkverkeer en bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen.

Liever jouw eigen individuele drive-mode samenstellen? Selecteer individual, kies jouw voorkeuren en sla ze op. Rijd jij in een XC? Dan kan je zelfs kiezen voor constant AWD. Tot een snelheid van 40km/h staat de vierwielaandrijving constant aan zodat jij een optimale grip hebt met alle vier de wielen in moeilijk terrein of op hele slechte wegen.

Volvo Plug-in hybride/Volvo Twin Engine letterlijk onderweg opladen

Het opladen van de Lithium-ion accu doe je thuis, bijvoorbeeld via een laadpaal of oplaadbox op de oprit, elders bij een openbaar oplaadstation en zélfs terwijl je rijdt! Bij regeneratief remmen werkt de elektromotor namelijk als een soort dynamo die elektriciteit opwekt en opslaat in de accu. Hierdoor wordt de oorspronkelijke actieradius, het elektrische bereik, van jouw Plug-in hybride nog net wat groter. De precieze laadtijd is afhankelijk van factoren als de buitentemperatuur en de ingestelde stroomsterkte: zo staan de stroomsterktes 16A/10A/6A (amperage) respectievelijk voor een oplaadtijd van circa 3/4/8 uur. De stroom wordt voornamelijk gebruikt voor het opladen van de accu, maar voor een klein deel draagt deze ook bij aan het verwarmen dan wel verkoelen van de auto bij koud of warm weer. Dit vraagt weliswaar een langere laadtijd, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je nooit meer jouw ruiten hoeft te krabben!