Ruitreparatie

<strong>Ai, <span style="color:#787e83" class="has-inline-color">een sterretje</span> in jouw voorruit?</strong>

Ai, een sterretje in jouw voorruit?

Het is toch altijd schrikken wanneer je op de snelweg rijdt: de harde PATS!, gevolgd door een sterretje in de voorruit. Geen paniek: zo gepiept!

Rijd zo snel mogelijk naar onze dichtstbijzijnde locatie zodat we het kunnen verhelpen voordat het groter wordt. Ontstaat er onverhoopt toch een scheur, dan is er gelukkig nog steeds geen man overboord. We beoordelen allereerst of reparatie van jouw ruit nog mogelijk en verantwoord is, of dat deze in z’n geheel vervangen moet worden. Ben je minimaal WA plus verzekerd? Dan wordt ruitschade, inclusief de reparatiekosten, doorgaans volledig gedekt zonder no-claim verlies.

Plan jouw sterreparatie

De voordelen van originele Volvo ruiten op een rij:

Originele pasvorm

Bestaat uit hoogwaardig glas

Minimaliseert splinterend glas

Werkt naadloos samen met de regensensor

Heeft geen gevolgen voor de garantie

Kalibratie na ruitvervanging

Opnieuw kalibreren van camera- en radareenheid


Goed om te weten: in de huidige generatie Volvo’s stuurt de camera- en radareenheid in de bovenrand van de voorruit, ongeveer 20 (!) verschillende veiligheidssystemen aan. Wordt er een nieuwe ruit geplaatst, dan dient de camera- en radareenheid opnieuw gekalibreerd te worden. Waar dit voor ons een standaard onderdeel van het gehele proces is, wordt de kalibratie door algemene autoruitherstellers nog met regelmaat vergeten of overgeslagen omdat ze het simpelweg niet kunnen.