Volledig elektrisch

<mark style="background-color:rgba(0, 0, 0, 0);color:#787e83" class="has-inline-color">Geruisloos</mark>, maar zéker niet onopgemerkt

Geruisloos, maar zéker niet onopgemerkt

Een volledig elektrische Volvo rijdt uitsluitend op elektrische motoren en wordt aangedreven door een accu. Je rijdt geheel emissieloos – ongeacht het aantal afgelegde kilometers – en kunt dus elke afstand met een gerust (en groen!) hart afleggen zonder dat het milieu hiervoor de prijs betaalt. Doordat er geen brommende motor onder de motorkap schuilgaat, ervaar je een stille en ontspannen rijbeleving. En concessies? Die hoef je niet te doen, want een elektrische Volvo beschikt over een hoog koppelvermogen zodat deze krachtig optrekt en je daarnaast door middel van one pedal drive gedoseerd remt.

Ontdek ons aanbod

Enkele voordelen van volledig elektrisch rijden:

Geen CO2- uitstoot

Geen wegenbelasting

Elektriciteit goedkoper dan fossiele brandstof

Ruim 400 km bereik

Los van het emissievrij willen rijden, kan de brandstofbesparing een belangrijke reden zijn om over te stappen op elektrisch rijden. De kosten voor elektriciteit vallen in de regel namelijk lager uit dan benzine- of dieselprijzen. Je hoeft qua kilometers zeker niet zuinig aan te doen, want de volledig elektrische XC40 en C40 hebben een geschat bereik van ruim 400 kilometer – waarna de accu (met een nominale capaciteit van 70 of 78 kWh) weer opgeladen wordt. De laadduur hangt af van het type laadstation en verschillende factoren zoals de buitentemperatuur, de temperatuur en conditie van de accu én de conditie van de auto. Heb je weinig tijd of ben je ongeduldig van aard, dan behoort snelladen tot de opties. Hiermee laadt de accu van 10 naar 80% in iets meer dan 30 minuten! Een uitstekend moment voor een powernap, het doen van wat boodschappen voor onderweg of het inladen van de vakantiespullen.

Regeneratief remmen

Een volledig elektrische Volvo laadt zich ook automatisch op tijdens het rijden. Zodra je remt of gas terugneemt, wordt de energie die door het remmen ontstaat terug naar de accu gestuurd. Hierdoor wordt er een grotere actieradius (het elektrische bereik) gecreëerd. Bij regeneratief remmen fungeert de elektromotor eigenlijk als een soort generator (dynamo) welke elektriciteit opwekt en dit opslaat in de accu.

Ontdek ons aanbod