Volledig elektrisch

<mark style="background-color:rgba(0, 0, 0, 0);color:#787e83" class="has-inline-color">Geruisloos</mark>, maar zéker niet onopgemerkt

Geruisloos, maar zéker niet onopgemerkt


Een volledig elektrische Volvo rijdt jouw geheel emissieloos – ongeacht het aantal afgelegde kilometers – op een stille en ontspanne wijze van A naar B. En concessies? Die hoef je niet te doen, want een elektrische Volvo beschikt over een hoog koppelvermogen zodat deze krachtig optrekt en je daarnaast door middel van one pedal drive regeneratief remt.

Ontdek ons aanbod

Enkele voordelen van volledig elektrisch rijden:

Geen CO2- uitstoot

Geen wegenbelasting

Elektriciteit goedkoper dan fossiele brandstof

Tot wel 600 km elektrisch bereik

Wat jouw reden ook is om elektrisch te gaan rijden, Volvo heeft steeds meer aanbod. Zo is er de compacte Volvo EX30, maar ook de XC40, C40 en EX90 zijn inmiddels compleet elektrisch aangedreven. Over de actieradius geen zorgen, deze loopt op tot 600 kilometer.

De laadduur hangt af van het type laadstation, maar ook van factoren zoals de buitentemperatuur en de temperatuur en conditie van de accu. Heb je weinig tijd of ben je ongeduldig van aard, dan behoort snelladen tot de opties. Hiermee laadt de accu van 10 naar 80% in iets meer dan 20 minuten! Een uitstekend moment voor een powernap of het eten van een boterham.

Regeneratief remmen

Een volledig elektrische Volvo laadt zich ook automatisch op tijdens het rijden. Zodra je remt of gas terugneemt, wordt de energie die door het remmen ontstaat terug naar de accu gestuurd. Hierdoor wordt er een grotere actieradius (het elektrische bereik) gecreëerd. Bij regeneratief remmen fungeert de elektromotor eigenlijk als een soort generator (dynamo) welke elektriciteit opwekt en dit opslaat in de accu.

Ontdek ons aanbod