Dé volledig elektrische compacte SUV

Een pure allemansvriend. Nú ook als Extended Range uitvoering te bestellen!

Scroll naar beneden

De Volvo XC40 Recharge Pure electric

Vanaf € 49.495

Maak kennis met de Volvo XC40 Recharge Pure electric. Leverbaar als Single- en Twin Motor. Nú ook te bestellen in Extended Range uitvoering!

Tot 515 km

puur elektrisch bereik

Google

ingebouwde Google services

Tot 1800 kg

trekgewicht

Voor of achter

wielaandrijving

Volvo XC40 vanaf € 49.495 (consumentenadviesprijs) of € 48.330 (fiscale waarde). WLTP gecombineerd verbruik: 0 l/100 km, gem. CO2-uitstoot resp. 0 g/km.

Volvo XC40 Recharge Pure electric

Single Motor – Single Motor Extended Range


Vermogen: 238 pk (170KW) – 252 pk (185KW)
Aandrijving: Achterwiel-aandrijving
Acceleratie 0 – 100: 7,4 sec
Actieradius: 451 km – 515 km
Trekgewicht: 1500 kg

VERSUS

Volvo XC40 Recharge Twin Pure electric

.


Vermogen: 408 pk (300KW)
Aandrijving: Vierwiel-aandrijving
Acceleratie 0 – 100: 4,9 sec
Actieradius: 500 km
Trekgewicht: 1800 kg

Altijd up-to-date

Door de automatische ‘over the air’ software updates ben jij áltijd up-to-date en geniet je van een auto die steeds beter wordt. Dat voorkomt een extra bezoek aan onze werkplaats, ook al ben je altijd welkom!

Je hoeft niet te kiezen

Vlot of verantwoord rijden een moeilijke keuze? Je hoeft niet te kiezen! Doordat je slechts gebruikmaakt van één pedaal ervaar jij de kracht van twee elektromotoren en vierwielaandrijving, zonder uitstoot.

Google ingebouwd

Hé Google! Dat is jouw startpunt en de rest wijst zich vanzelf. Jij bedient – gewoon door jouw stem te gebruiken – de functies voor entertainment of communicatie via een vertrouwde interface. Het geluid? Een fantastisch, eersteklas audiosysteem van Harmon Kardon.

4,9 sec

Van 0 naar 100

515 km

Geschatte actieradius

27 min

Tot 80% opgeladen

Pure electric

Pure electric

Zo stil, zo puur, maar wel heel erg krachtig. Dát is de volledig elektrische XC40 Recharge. Twee verschillende varianten, namelijk één of twee elektromotoren. Ga je voor voorwielaandrijving of is vierwielaandrijving helemaal jouw ding? 1500kg of 1800kg trekgewicht? Is 231pk voldoende, of ga je voor 408 trappelende paarden? De keuze is aan jou! In beide gevallen geldt; geen uitstoot en geruisloos onderweg. Hoe snel je ook gaat. Ideaal voor in de stad, maar zeker ook daarbuiten. Nu ook als Extended Range variant beschikbaar!

De volledig elektrische XC40 Pure electric opladen

Om ervoor te zorgen dat de accu van een volledig elektrische auto zo lang mogelijk meegaat, is het advies van Volvo om de accu tot 90 procent op te laden aan wisselstroom. Vermijd dat het accuniveau onder de 20 procent zakt. Op deze manier is de actieradius groot genoeg voor dagelijkse ritten en waarschijnlijk hoef je de auto maar enkele keren per week op te laden.

40 min – 2 uur

Via een snellaadstation met gelijkstroom (150 – 50 kW)

8 – 10 uur

Via een publiek laadstation/wallbox met wisselstroom van 11 kW

het opladen van een Volvo

Veiligheidsondersteuning


Het Blind Spot Information System – kortweg BLIS™ – herkent verkeersborden en de dode hoek en is daarnaast jouw rijbaanassistent, ook in druk verkeer.

Slimme bescherming


Voertuigen, voetgangers, fietsers en grotere dieren; de intelligente rijhulptechnologie merkt ze op en helpt zo botsingen te voorkomen.

Ontdek de andere volledig
elektrische Volvo’s

Volvo C40 Recharge
Volvo EX90
De prijslijst van de Volvo XC40 Recharge Pure electric