Volvo XC40

Ontdek én beleef de Volvo XC40

Gemaakt voor de stad en ontworpen om vol vertrouwen het avontuur aan te gaan. Van begin 2018 in onze showroom!

Volvo
39.975

Kernpunten

  • Volvo XC40:Dynamiek, eigenheid en speelsheid
Vraag nu offerte aan Bereken uw inruilwaarde

Hij is onthuld!

De nieuwe XC40 is onthuld, bekijk de nieuwe XC40 in de video hieronder.

De nieuwe Volvo XC40

De langverwachte Volvo XC40 maakt het XC-gamma van Volvo compleet en introduceert dynamiek, eigenheid en speelsheid in het segment van de compacte SUV. De XC40 is te personaliseren aan de hand van tientallen kleurencombinaties voor exterieur én interieur.

“Van het begin af aan wilden we dat de Volvo XC40 fris en onderscheidend zou zijn”, vertelt Thomas Ingenlath, Chief Design Officer bij Volvo Cars. “Een Volvo waarop kopers al hun creativiteit kunnen loslaten. XC40-rijders zijn geïnteresseerd in mode, design en cultuur. Ze wonen vaak in grote, drukke steden waar van alles gebeurt. Ze willen daarom ook een Volvo die hun persoonlijkheid reflecteert. De nieuwe Volvo XC40 is die auto.”

Design nieuwe XC40

Fashion en stedelijke architectuur waren belangrijke inspiratiebronnen voor de exterieur- en interieurdesigners van de Volvo XC40. “Uit consumentenonderzoek bleek dat voor de XC40 en het segment waarin de Volvo actief is een brede keuze uit kleuren en materialen wenselijk is, breder dan wat we gewend zijn bij Volvo”, aldus Robin Page, Senior Vice President Design bij Volvo Cars. “Dat we niet eerder een dergelijke auto als de XC40 hebben ontworpen, gaf ons de vrijheid de auto juist nu een bepaalde fris- en speelsheid te geven.” De XC40 biedt daarom de keuze uit meer kleurencombinaties dan welke andere Volvo ook.

“Voor de kleuren en materialen vonden we inspiratie bij uiteenlopende bronnen”, vertelt Ebba Maria Thunberg, Vice President Colour & Materials bij Volvo Cars. “We hebben alles samengebracht en er stijlvolle maar vooral ook verrassende combinaties van gemaakt. Het resultaat is een SUV met een stoere, robuuste en zelfverzekerde look die tegelijkertijd fris en energiek is.”

Carrosseriekleuren Volvo XC40

De koper van de Volvo XC40 kan kiezen uit een brede selectie carrosseriekleuren, waaronder levendige two-tone kleurencombinaties waarmee de eigenaar zich echt kan onderscheiden. De mogelijkheden voor het interieur lopen uiteen van ‘gedurfd speels’ tot ‘stijlvol premium’. Voor het interieur kan de klant bijvoorbeeld kiezen voor tapijt in de warme kleur ‘Lava Orange’ of afwerking in het opvallende ‘Oxide Red’. Het zijn slechts twee voorbeelden van de uitgebreide range aan nieuwe onderscheidende materialen en kleuren die geïnspireerd zijn op stedelijke architectuur en cartografie.

Interieur en opbergruimte

De nieuwe Volvo XC40 maakt een einde aan rommel in de auto. De XC40 zet in zijn klasse de maatstaf in ruimte, functionaliteit en opbergmogelijkheden. De auto is ontwikkeld op basis van het dagelijks gebruik van inwoners van steden over de hele wereld. Hierbij is goed gekeken naar hoe ze hun eigendommen opbergen in het interieur en is gevraagd hoe het interieur verbeterd kan worden. Al snel werd duidelijk dat de meeste auto’s tekortschieten wat betreft opbergmogelijkheden van het interieur. De nieuwe XC40 brengt hier verandering in.

Lees hier ons blog over de opbergmogelijkheden in de nieuwe XC40.

Nieuwe Volvo XC40 meer functionele opbergruimte

Om de opbergmogelijkheden in het interieur te verbeteren zijn de Volvo-designers vernieuwend aan de slag gegaan. Om bijvoorbeeld de opbergmogelijkheden in de deuren te verbeteren zijn de speakers verwijderd en verplaatst naar het dashboard. Zo is s ’werelds eerste lucht geventileerde dashboard subwoofer ontwikkeld. Hierdoor is er in de deurpanelen genoeg opbergruimte gecreëerd voor een tablet, twee flessen water of zelfs een laptop.

De middenconsole is niet alleen erg mooi maar ook functioneel. Zo moeten de bekerhouders ook daadwerkelijk als bekerhouders gebruikt worden en is er in het design ook ruimte geboden voor het opbergen van munten, creditcards en oplaadkabels voor mobiele apparaten. Dit zodat deze items niet in de bekerhouders verdwijnen. Daarnaast zijn ook USB-aansluitingen en een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones in de middenconsole geïntegreerd.

Daarnaast zijn er nog meer andere slimme opbergmogelijkheden in het interieur van de nieuwe XC40 geïntegreerd. Denk hierbij aan een wegklapbare haak voor het veilig ophangen van boodschappentasjes of tasjes met afhaalmaaltijden en bevinden zich onder beide voorstoelen opbergruimte die groot genoeg is voor een mini-tablet of kleine andere voorwerpen.

Handige sleuven in het dashboard

Het dashboard van de nieuwe XC40 is voorzien van sleuven die erg handig zijn voor het opbergen van veel gebruikte passen, denk hierbij aan brandstofpassen en creditcards. Door deze handige sleuven liggen deze passen altijd binnen handbereik. Onder de middenarmsteun bevindt zich een opbergruimte die groot genoeg is voor een tissuebox. Daarnaast is her ruimte gecreëerd voor een speciaal verwijderbaar afvalbakje zodat de bestuurder zijn afval netjes kan weggooien tijdens een autorit.

Kofferbak nieuwe Volvo XC40

De kofferruimte is voorzien van een slim systeem om bagage te scheiden. De opvouwbare bagageruimte-afscheiding is voorzien van twee haken voor boodschappentasjes en vier extra haken voor het bevestigen van andere bagage. Waardevolle spullen kunnen onder de laadvloer opgeborgen worden in een afsluitbare opbergruimte.

De ontwikkeling van de nieuwe XC40 is voor een belangrijk deel gebaseerd op de ervaringen en meningen van klanten. De nieuwe XC40 maakt een einde aan rommel in je auto. Een opgeruimde auto zorgt voor een opgeruimd hoofd aldus Louiza Atcheba

Motoren XC40

XC40 Benzinemotoren

  • T3 Handgeschakeld (156pk)
  • T4 Automaat (190pk)
  • T4 AWD Automaat (190pk)
  • T5 AWD Automaat (247pk)

XC40 Dieselmotoren

  • D3 Handgeschakeld (150pk)
  • D3 Automaat (150pk)
    D3 AWD Automaat (150pk)
  • D4 AWD Automaat (190pk)

Bijtelling/Lease XC40

D3 > 22% bijtelling (ook automaat)
D4 > 22% bijtelling (ook automaat)

T3 > 22% bijtelling
T4 > 22% bijtelling (ook automaat)
T5 > 22% bijtelling (ook automaat)

Alle uitvoeringen van de Volvo XC40 komen in aanmerking voor 22% bijtelling.

Bijtelling vanaf € 292,- netto per maand (bij 40,8% inkomstenbelasting)
Private Lease vanaf € 549,- (o.b.v. 48 mnd / 10.000 km)

Brochure en prijslijst

Beelden XC40


Vraag het Harrie

Deel mij: