Volvo XC60

De Volvo XC60: dynamisch design

Stijlvol, stoer en ultieme veiligheid

Volvo
51.075

Kernpunten

  • Volvo XC60:Avontuurlijk, stijlvol, geavanceerd
Voorraad nieuw XC60 Bereken uw inruilwaarde
Volvo Car Configurator

Beleving XC60

De Volvo XC60 is een premium SUV geschikt voor alle doeleinden. Door de hoge instap en zitpositie is de auto geschikt voor veel verschillende landschappen, van robuust wildernis tot het drukke stadsverkeer maar door het elegante Scandinavische design is de auto ook het perfecte vervoer voor een chique gelegenheid.

Het exterieur van de XC60 is fraai uitgerust met onder andere geïntegreerde uitlaatpijpen en verticale dag rijverlichting in de voorbumper.

Als u in de XC60 stapt zult u ook gelijk het frisse en luxe interieur ervaren en het overzicht in de auto is ook zeker iets om op te merken.

`Rijden in de XC60 voelt zeker niet als een straf’’

De auto heeft een hoge zitpositie en een goed overzicht op de weg maar het rijgedrag voelt als een lage sedan aan door het geavanceerd chassis.


Bijtelling/Lease XC60

22% bijtelling

Lease vanaf 669,-

Motoren XC60

Benzine

  • T5 (245pk)
  • T6 (306pk)

Diesel

  • D3 (150 pk)
  • D4 (190pk)
  • D5 (220pk)


Zuinige motoren
Volvo heeft kleinere, intelligentere motoren ontwikkeld, die een dynamischer vermogensontwikkeling hebben dan motoren met méér cilinders, terwijl het brandstofverbruik niet meer is dan dat van een huidige viercilinder.

Het gehele Drive-E-motorengamma, dat tijdens de ontwikkelingsfase ‘Volvo Engine Architecture' (VEA) heette, bestaat in principe uit twee viercilindermotoren: een common-rail dieselmotor en een direct ingespoten benzinemotor.

In eerste instantie is de XC60 leverbaar met drie motoren van de nieuwe motorenfamilie: de turbobenzinemotoren T6 (225 kW/306 pk) en T5 (171 kW/233 pk), en de turbodiesel D4 (133 kW/181 pk).
Een nieuwe automatische achttrapstransmissie draagt bij aan de verfijnde aandrijving en het bescheiden brandstofverbruik. De nieuwe motoren zijn door Volvo's aandrijflijnexperts ‘in eigen huis' ontwikkeld en worden gebouwd in de hightech motorenfabriek van Volvo in Skövde, Zweden.

Algemeen XC60

Volvo verbetert zijn modellen continu en introduceert nu een reeks updates voor modeljaar 2015. De 60-serie maakte hierbij een flink aantal wijzigingen door. De scherpe prijsstelling en de ijzersterke positie in de zakelijke markt blijven natuurlijk behouden.

Geschikt voor elk type weg, sportief en technologisch hoogstaand: dat is de Volvo XC60. Uiteraard geeft ook deze Volvo op unieke wijze invulling aan het begrip veiligheid. Zo zorgen City Safety en een geavanceerd radar- en digitaal videosysteem er bijvoorbeeld voor dat u altijd en overal controle over de situatie heeft. En alsof dat nog niet genoeg is, is de Volvo XC60 ook nog eens voorzien van ongekende details.

Een stoer frontgrille en opvallende LED-achterlichten maken deze rijdende innovatie helemaal af. Alles in deze cross-over suggereert een stijl die in stijl voortbeweegt. Het brede postuur, de mooie balans en de torsiestijfheid completeren een schitterend chassis dat met een verbluffende souplesse bochten neemt maar ook lange afstanden aflegt met een verfijnd comfort.

De Volvo XC60 is thuis in elk terrein, dankzij de verhoogde rijhoogte en het optionele AWD (All Wheel Drive). In combinatie met Hill Start Assist of het optionele Hill Descent Control, kunt u op onbekende routes nog meer vertrouwen op uw SUV.

Volvo Car Configurator

Ga naar: Volvo Car Configurator

Brochure en prijslijst

Vraag het Harrie

Deel mij:

Nieuwe voorraad