Volvo XC90

De nieuwe 7-zitter

Het idee achter luxe

Volvo
72.995

Kernpunten

  • Volvo XC90:Elegant, design, 7-zitter
Voorraad nieuw XC90 Bereken uw inruilwaarde
Volvo Car Configurator

Beleving XC90

De nieuwe XC90 is buiten het luxe design en de primeur van veiligheid ook een echte belevenis. De XC90 geeft u het gevoel alsof u in een huiskamersituatie rijdt. De auto is geheel naar wens samen te stellen wat het mogelijk maakt u volledig thuis te laten voelen in de Zweedse SUV. De auto geeft u een ruim en overzichtelijk gevoel tijdens het rijden.

De nieuwste technologie is te gebruiken in verschillende driving modes. Niet te vergeten is dat Volvo Zweeds is en dit is zeker terug te vinden in de XC90. Zo zit er een klein Zweeds vlaggetje aan de zijkant op de bijrijders stoel en het Bowers & Wilkins audiosysteem geeft u de perfecte geluidsbeleving van bijvoorbeeld het concertgebouw in Göteborg, de muzikale thuisbasis van het Nationaal Orkest van Zweden.

Kortom de Volvo XC90 is niet alleen een luxe en stijlvolle SUV maar ook een echte belevenis.


Bijtelling/Lease XC90

22% bijtelling

Lease vanaf € 989,-

Motoren XC90

Benzine

  • T5 (254pk)
  • T8 (320 + 87pk)

Diesel

  • D4 (190pk)
  • D5 (225pk)


Een vermogen van 299 kW (407 pk) en een koppel van 640 Nm en toch maar 15% bijtelling? Met behulp van Volvo’s vooruitstrevende Plug-in Hybrid technologie is het onze specialisten gelukt om de gemiddelde uitstoot te beperken tot slechts 49 gram per kilometer.

Met een druk op de knop schakelt u naar puur elektrische aandrijving, om stil en emissievrij te rijden. De actieradius bedraagt dan zo’n veertig kilometer per volle acculading. Indien nodig kan hij ook onmiddellijk weer terug naar de gecombineerde aandrijving met een gezamenlijk vermogen van 299 kW (407 pk) en een koppel van 640 Nm.

Algemeen XC90

De nieuwe Volvo XC90 T8 Twin Engine komt in aanmerking voor 15 % bijtelling. Door diverse aanpassingen verlaagde Volvo de CO2-uitstoot van 64g/km naar 49g/km, nog voor de start van de productie. Daarnaast stijgt het gecombineerd vermogen naar maar liefst 407pk (299kW).

Volvo's nieuwe platform
De nieuwe Volvo XC90 zal het eerste Volvo-model zijn dat gebouwd wordt op Volvo's nieuwe productplatform, het nieuwe Scalable Product Architecture (SPA).

Het SPA-platform is door Volvo Cars ontwikkeld en geeft onze ontwerpers meer mogelijkheden en vrijheid in het design van onze nieuwe auto's.

De nieuwe Volvo XC90 is een compromisloze premium SUV. Dankzij het innovatieve Scalable Product Architecture-voertuigplatform (SPA) is de XC90 bijzonder ruim en comfortabel, met toonaangevende veiligheidsvoorzieningen en dynamische rijeigenschappen. Tegelijkertijd bieden de geavanceerde Drive-E motoren een ongekende combinatie van kracht en efficiency. De XC90 is ook het eerste model met het toekomstige familiegezicht van Volvo, dat is te herkennen aan het prominente logo en de T-vormige led-koplampen.

Unieke standaarduitrusting
Elke nieuwe Volvo XC90 wordt gekenmerkt door het meest luxueuze Volvo-interieur ooit, met een onmiskenbaar Scandinavische stijl en handgemaakte details van uitzonderlijke kwaliteit. Er zijn drie uitvoeringen, te beginnen bij de Momentum. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer lederen bekleding, een tablet-achtige touchscreen met uitgebreide infotainment en City Safety welke met behulp van camera en radar technologie aanrijdingen met voertuigen, fietsers en voetgangers tot 50 km/u kan voorkomen.

Het standaard veiligheidspakket is het compleetste ooit en omvat twee wereldprimeurs: Run off road protection en Intersection Braking. Het eerste systeem herkent de situatie als de auto van de weg raakt. Dan worden de voorste veiligheidsgordels aangespannen om de bestuurder en de passagier in positie te houden. Intersection Braking zorgt ervoor dat de XC90 ook tijdens insturen op een kruispunt automatisch remt om een botsing met een naderende tegenligger te voorkomen of de impact van een botsing te beperken. Ook bijzonder is Queue Assist. Dit is de eerste functie die autonoom rijden in een Volvo mogelijk maakt in files. Het systeem kan zelfstandig remmen, accelereren en sturen, terwijl het een constante afstand tot de voorganger aanhoudt.

Volvo levert de XC90 ook in de uitvoeringen Inscription en R-Design. Het Inscription-pakket is ontwikkeld voor klanten die een extra elegante, nóg luxere auto wensen, terwijl de R-Design-uitvoering zich volledig focust op een sportieve en dynamische uitstraling. Om de auto verder op smaak te brengen, zijn niet alleen talloze opties en accessoires beschikbaar, maar ook het Urban Luxury-pakket en het Rugged Luxury-pakket met ieder een uitgesproken designthema.


Volvo Car Configurator

Ga naar: Volvo Car Configurator

Brochure en prijslijst

Vraag het Harrie

Deel mij:

Nieuwe voorraad