Print deze pagina

APK

APK voor uw Volvo voor maar € 25,- all in!

De prijs van een APK keuring voor jouw Volvo bedraagt slecht € 25,00 inclusief B.T.W. ALL IN

(inclusief viergasmeting en/of roetmeting en afmeldkosten)

In combinatie met een onderhoudsbeurt is de APK beurt gratis!*

* Reparaties die voortvloeien uit de APK Keuring zullen apart in rekening worden gebracht


APK, wat houdt dat in?

De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke wettelijk verplichte keuring.

Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester jouw Volvo op drie aspecten namelijk;

  • verkeersveiligheid
  • milieu
  • registratie

Jouw Volvo wordt door ons tijdens de APK-keuring op een groot aantal punten gekeurd.

​De prijs die wij hanteren is zonder meer concurrerend!

Wanneer je deze APK combineert met een jaarlijkse onderhoudsbeurt, is dit niet alleen voordelig maar ook gemakkelijk. Eén afspraak, is één keer de auto missen. Ons uurtarief is zonder meer concurrerend, bijvoorbeeld vanwege het gedifferentieerde werkplaatstarief, waarbij het arbeidsloon goedkoper wordt als jouw Volvo langer meegaat.

We begrijpen als geen ander dat je wilt weten waar je aan toe bent. Daarom informeren we je vooraf wat de kosten zijn. Komen we tijdens de werkzaamheden onverwachte zaken tegen, die buiten de prijsopgave vallen, dan nemen we vooraf contact met je op om verrassingen achteraf uit te sluiten.
Bovendien krijg je na een onderhoudsbeurt een jaar lang gratis Volvo Assistance, de Europese pechhulp. Dat kan je op jaarbasis nog eens zo'n kleine € 100,- besparen. Zo blijft veiligheid betaalbaar.

Wij kennen jouw Volvo door en door. Reken maar dat dit tijd scheelt  
Srel dat onze technici tijdens de APK en/of onderhoudsbeurt iets ontdekken aan jouw auto, dan is het voor jou een veilige (en voordelige) gedachte dat zij jouw auto door en door kennen en dat ze uitsluitend originele onderdelen gebruiken. Reken er maar op dat dit tijd scheelt en kwaliteit waarborgt.

Eerste keuring na drie jaar

Benzine
Als jouw Volvo op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet de auto twee keer om de 2 jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar. Als jouw auto al eerder APK-gekeurd is, geldt in principe de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: de auto moet voor deze datum zijn goedgekeurd.

Diesel of LPG
Als jouw Volvo op diesel of LPG rijdt, moet de eerste keuring plaatsvinden 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet de auto jaarlijks APK-gekeurd worden.

Keuren tot twee maanden vooraf
Je kunt jouw Volvo tot 2 maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaren verlengd. Laat je jouw voertuig meer dan 2 maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Het keuringsrapport

Na afloop van de APK krijg je een keuringsrapport. Hierop staat of jouw auto is goedgekeurd of afgekeurd, inclusief een overzicht van de reparatie- en afkeurpunten. Daarnaast kunnen er op het rapport adviespunten staan. Dit zijn punten die niet tot afkeuring leiden, maar waaraan wel binnen afzienbare tijd aandacht besteed moet worden door het vervangen of repareren van onderdelen. Als jouw auto is gekeurd, heb je het rapport nodig om eventueel tegen het resultaat van de keuring in beroep te kunnen gaan. Sinds juli 2008 is het in Nederland niet meer verplicht het rapport bij je te hebben tijdens het rijden. In veel andere Europese landen kan nog wel gevraagd worden naar het keuringsrapport. Daarom is het belangrijk dat je het rapport toch goed bewaart.


​Wie controleert of de keuring goed wordt uitgevoerd?

De RDW controleert onder meer door middel van steekproeven of APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. Als jouw auto voor een steekproef is geselecteerd, ben je verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij jouw auto aanwezig. Er worden jaarlijks meer dan 200.000 steekproeven uitgevoerd.

De APK is een momentopname of uw auto aan de wettelijke eisen voldoet en geeft dus geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft rijden mits je ook tijdig onderhoud laat uitvoeren. Regelmatige controle en onderhoud van de auto dus belangrijk!