Print deze pagina

Powerflushen Automaat

Volvo Automaat spoelen (powerflush)

Slecht schakelen, haperen, slippen of bonken zijn met “Powerflush” op te lossen en te voorkomen.

Wij beschikken over de mogelijkheid om versnellingsbakken te spoelen middels een “Powerflush” (Automaat spoelen). Deze behandeling voeren wij alleen uit bij Volvo modellen. Steeds meer auto’s worden tegenwoordig afgeleverd met een automatische versnellingsbak. Waar in het verleden deze versnellingsbakken volledig mechanisch waren, bestaan ze nu uit een Hightech samenspel van mechaniek en geavanceerde elektronica. Gecombineerd met de steeds hoger wordende vermogens en vooral het toegenomen koppel zien we in de praktijk dat er extreem hoge eisen worden gesteld aan de olie in deze versnellingsbakken.

Slecht schakelen, haperen, slippen of bonken zijn hiermee op te lossen en te voorkomen. Met de “Powerflush” wordt uw automatische versnellingsbak gereinigd, gespoeld en direct alle olie ververst in een enkele service handeling. Of u nu daadwerkelijk al problemen ervaart of in het geval van een onderhoudsservice, de behaalde resultaten zijn ongeëvenaard.

Schakelt uw automaat slecht?

In combinatie met het automaat spoelen wordt ook de transmissiecomputer gewist van alle foutmeldingen (indien aanwezig) en worden alle parameters op de af-fabriekwaarde gezet. Aansluitend wordt de nieuwste versie van de besturingssoftware geladen.

De “Powerflush” onderscheidt zich van andere methodes door het feit dat in de transmissie onder hoge druk inwendig in alle delen gereinigd wordt. Zo wordt dus niet alleen de versnellingsbak maar ook de koppelomvormer, kleppenhuis en oliekoeler gereinigd. Grondiger kan niet. Powerflush is eveneens geschikt om het stuurhuis te spoelen.

Automatische Transmissie spoelen

Dus ook als je op dit moment geen klachten of opmerkingen over de automaat / transmissie heeft, kan het zeer interessant zijn de versnellingsbak te laten spoelen / powerflushen. Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de handeling en te zien welke verontreiniging deze Flush verwijdert.

Kortom: jouw transmissie is weer volledig up-to-date. Voor meer info kun je contact opnemen met een van onze serviceadviseurs in Almelo, Doetinchem, Hengelo, Ruurlo of Zevenaar of door middel van ons contactformulier.