Print deze pagina

Winterbanden

Winterbanden voor uw Volvo

Iedereen weet wat ‘de R in de maand’ betekent. Wij rekenen dan weer op regen in de herfst en nog meer narigheid op de weg als het echt gaat winteren.

We zijn er al helemaal aan gewend om een aparte set wielen te hebben voor de winter. Winterbanden zijn veiliger door een betere grip bij een temperatuur ≤ 7 C°, wat ook van belang is voor een korte remweg. Mits voorzien van voldoende profiel zorgen winterbanden onder de volvo ook voor een betere afvoer van regenwater en minder kans op aquaplaning als er plassen op de (snel-)weg blijven staan.

Na een mooie, warme zomer is de herfst het moment om de wielen van uw volvo te wisselen. De wielen worden weer vakkundig aan de auto gemonteerd. Met de momentsleutel wordt elke bout met de juiste kracht vastgezet. En als we dan toch bezig zijn, doen we meteen even een fysieke controle van de wielophanging en het remsysteem en vullen we de vloeistoffen zoals olie en koel- en ruitensproeiervloeistof desnoods gratis even bij. En de zomerbanden van jouw volvo? Die maken we schoon en bewaren we tot volgend voorjaar de zon weer echt gaat schijnen. Zo ziet de koude periode er toch weer een stuk zonniger uit.

​Heeft u sneeuwkettingen?​

Voor meer informatie over het monteren van sneeuwkettingen hebben wij voor u het volgende filmpje gemaakt.